НОВИНИ

Везенков съсипа нервите на Цървена звезда и Милър-Макинтайър

Двамата български национали блеснаха с пълна сила, но гърците надделяха над сърбите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:47, 10.09.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Снимка: Olympiacos B.C./Facebook
Слушай новината

Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха втори пореден триумф по време на своята подготовка. Българинът и неговите съотборници измъкнаха дуела с Коди Милър-Макинтайър и Цървена звезда след драматичното 87:83 в контрола, изиграна в Двореца на мира и дружбата. Мачът се изигра без публика.

Извън състава на гърците бяха Никола Милутинов, Найджъл Уилямс-Гос, Филип Петрушев, Мустафа Фал, Кийнън Еванс, Костас Папаниколау и Томас Уолкъп, а неофициален дебют направи Еван Фурние. От своя страна сърбите не можеха да разчитат на Милош Теодосич и Немяна Недович.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)


По този начин селекцията на Йоргос Барцокас се радва на пълен актив от две победи преди старта на сезона, а момчетата на Янис Сфейропулос допуснаха първо поражение в своята подготовка, като имат на сметката си и три успеха. За Везенков и компания предстои турнира в Хераклион, където участие ще вземат ще Виртус Болоня, Олимпия Милано и Фенербахче. Надпреварата ще се състои на 14 и 15 септември. Милър-Макинтайър пък и неговите съотборници ще участват на Суперкупата на ВТБ Лигата, която ще се състои от 11 до 14 септември, а първият им съперник ще бъде ЦСКА Москва, който ще срещнат на 12-и.

Началните минути преминаха при размяната на серии и от двете страни, като това се оказа достатъчно светлинното табло да свети при 23:23 в края на дебютния период. Ситуацията не се промени до голяма степен в следващата десетка, но това не спря гостите да се оттеглят в съблекалнята при 38:35 в тяхна полза.


Тенденцията, свързана с честа смяна на водачеството, остана същат и в хода на третата част.. Все пак домакините се пребориха за 2-тчков актив след 30 минути игрово време. Гърците увеличиха оборотите в заключителната четвърт, тъй като си издействаха двуцифрена разлика и до финалната сирена удържаха опитите за щурм на сърбите, за да сложат точка на спора.

Везенков бе селектиран в стартовата петица и в още една проверка даде да се разбере, че си тежи на мястото. Българският национал постави името си сред най-добрите реализатори и изигра ключова роля за „червено-белите“. Крилото се прибра в съблекалнята с 24 точки, 6 борби и 1 асистенция. При стрелбата си той бе 6/7 от средна дистанция, 3/6 отвъд дъгата и 3/4 от линията за изпълнение на наказателната линия.

Моузес Райт блесна за тима от Пирея с 25 точки и 10 борби. Шакил МакКисик се разписа с 16 точки.

От своя страна Милър-Макинтайър също попадна в стартовите пет. Българският национал също затвърди отличните впечатления с екипа на „звездашите“ и бе над всички при реализаторите. Гардът финишира с 18 точки.

Яго Дос Сантош регистрира 17 точки, 5 асистенции и 4 точни шута зад дъгата. Огнен Добрич и Джоел Боломбой отбелязаха по 14 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ налагат нови санкции на Иран
САЩ налагат нови санкции на Иран
Самолет "закачи" опашката на друг с крилото си на летището в Атланта
Самолет "закачи" опашката на друг с крилото си на летището в Атланта