НОВИНИ

Виктория Азаренка е последната полуфиналистка на "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:39, 10.09.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Тенис
виктория азаренка последната полуфиналистка open

Беларускинята отнесе с 6:1, 6:0 Елизе Мертренс и ще търси реванш срещу Серина Уилямс за загубените финали през 2012-та и 2013-та на "Флъшинг Медоус".

Вика Азаренка показа най-добрия си тенис от началото на турнира и буквално отнесе белгийската си съперничка малко над един час игра.

Срещата започна с труден гейм на сметката на Азаренка, но още в следващия тя осъществи първия си пробив в двубоя.

Мертенс, която преди този двубой нямаше загубен сет реагира мигновено и върна пробива. Белгийката имаше шанс дори да стигне до равенство, но го пропусна и така Азаренка стигна до втория си пробив в мача.

От този момент до края на сета, всичко беше под контрола на 31-годишната двукратна носителка на Australian Open, която след серия от три поредни гейма затвори частта след 6:1.

След подновяването ситуацията на корта не се промени съществено и Азаренка проби за в откриващия гейм. Затвърждаването на пробива обаче не бе лесна задача за тенисистката от Беларус, тъй като и се наложи да отразява два шанса за пробив.

Все пак Вика поведе с 2:0, за да се стигне до най-оспорвания гейм в срещата. Мертенс сервираше, за да намали изоставането си и даде всичко от себе си да не допусне Азаренка да се откъсне в резултата.

На няколко пъти 18-та в света демонстрира страхотно чувство към топката, отразявайки цели четири брейкбола. При петия обаче двукратаната финалистка в Ню Йорк взе нещата в свои ръце и матира Мертенс в близост до мрежата, повеждайки с 3:0.

Загубата на гейма като че ли отне от съпротивителните сили на белгийката, която до края на срещата така и не стигна до точка за спечелване на гейм.

Така при четвъртия си мачбол Азаренка приключи срещата и си осигури среща със Серина Уилямс, която малко по-рано надигра нашата Цвети Пиронкова след страхотна битка.

Мачът между Вика и Уилямс ще бъде още един сблъсък между майки и ще бъде под номер 23 в тяхното съперничество. Към момента предимството е твърдо на страната на Серина, която е победила 18 пъти и е допуснала само четири поражения.

Що се отнася до битките им в турнирите от Големия Шлем, до сега двете са срещали 10 пъти като Азаренка все още е в търсене на първия си успех.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи със специфични проблеми намериха работа в зеленчукова градина
Младежи със специфични проблеми намериха работа в зеленчукова градина
Пиронкова: Това беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми
Пиронкова: Това беше един от най-хубавите моменти в кариерата ми