НОВИНИ

Високи температури днес, утре още по-горещо

горещо време температури 36deg
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 18.08.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса, в София около 33°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 27°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър.

В петък ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса. През почивните дни със северозападен вятър ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

По-голяма е вероятността за интензивни явления по-късно през деня в събота в Западна, а през нощта срещу неделя и в Централна България. Температурите ще се понижават и в неделя максималните ще са от 24 - 25° в западните райони до 32 - 33° на изток. В неделя северозападният вятър ще се усили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК с информация за предстоящите избори
ЦИК с информация за предстоящите избори
Ботев Пловдив заплаши със съд бивш изпълнителен директор
Ботев Пловдив заплаши със съд бивш изпълнителен директор