НОВИНИ

Владимир Малинов - номиниран за министър на енергетиката в кабинета "Главчев"

Владимир Малинов
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:57, 05.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Владимир Малинов е номиниран за министър на енергетиката в проекта на служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Владимир Малинов е юрист по образование, към момента е изпълнителен директор и член на управителния съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД, каза Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на проекта на кабинет.

Роден е в Сливен, завършил е местната гимназия за чужди езици. След това е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". За периода от 2003 до 2010 година работи като старши експерт в дирекция "Международно право" на Министерство на отбраната. От 2010 година до 2018 година е началник на управление "Правно" в държавната компания "Булгартрансгаз".

След смъртта на директора на дружеството, по това време, Георги Гегов, Владимир Малинов заема поста изпълнителен директор. И досега той управлява компанията. При назначението му името му стана известно заедно с това на съпругата му - Георгица Стоянова, която е член на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

През 2019 г. Владимир Малинов е избран за председател ена Съвета на директорите на „Газов хъб Балкан“, а през януари 2021 г. за член на Борда на директорите на Gastrade S.A. - проектната компания, която изгражда терминала за втечнен газ край Александруполис. Член е и на Борда на Европейската мрежа на операторите на преносни системи за газ - ENTSOG.

От 2018 г. Малинов е член и на Управителния съвет на Българска асоциация "Природен газ", както и на Настоятелството на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблемни избори: Няма време
Проблемни избори: Няма време
Не си е работа
Не си е работа