НОВИНИ

Владимир Зографски бе дисквалифициран, победител в състезанието по ски скок във Висла е Рьою Кобаяши

Българинът Владимир Зографски не успя да вземе участие във вторите скокове, тъй като бе дисквалифициран заради нерегламентиран гащеризон.

владимир зографски дисквалифициран победител състезанието ски скок висла рьою кобаяши
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 14.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Японецът Рьою Кобаяши спечели състезанието по ски скок в полския град Висла.

На шанцата "Адам Малиш" носителят на "Златния орел", връчван на победителя във веригата "Четирите шанци", направи скокове от 131 и 139,5 метра, които му донесоха общо 269,4 точки.

Кобаяши беше едва пети след първите опити, но при вторите бе над всички на шанцата и успя да се изстреля към първата си победа в състезание през този сезон.

На второ място с 264,3 точки остана Щефан Крафт. Австриецът поведе след 132 метра в първия опит, но във втория, с който затвори състезанието, постигна само 129,5 метра и това го лиши от успеха.

Място на почетната стълбичка намери и германецът Андреас Велингер, който приключи с 262,4 точки след постижения от 131 и 128,5 метра.

Словенците Ловро Кос и Петър Превц останаха четвърти и пети, а шести завърши австриецът Ян Хьорл. От домакините от Полша най-напред се класира Пьотр Жила, който е 14-и.

Българинът Владимир Зографски не успя да вземе участие във вторите скокове, тъй като бе дисквалифициран заради нерегламентиран гащеризон. Съдиите в днешния ден бяха изключително стриктни в днешния ден в това отношение и общо петима скачачи бяха отстранени, сред тях и словенската звезда Тими Зайц.

В класирането за Световната купа първи с 989 точки е Щефан Крафт. Андреас Велингер е втори със 757 точки, а Рьою Кобаяши е трети с 691 точки. Зографски е на 30-о място с 54 точки.

Следващият старт от Световната купа отново е в Полша. В сряда в Шчирк е състезанието на малката шанца, а ден по-рано е квалификацията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Стефанова спечели сребърен медал от европейското първенство по ускорен шахмат в Монте Карло
Антоанета Стефанова спечели сребърен медал от европейското първенство по ускорен шахмат в Монте Карло
Почина режисьорът Красимир Спасов
Почина режисьорът Красимир Спасов