НОВИНИ

Властите в Скопие: "Беса транс" съзнателно е нарушила закона

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:22, 26.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Балкани
участъкът струма остава затворен посока дупница
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Автобусът на "Беса транс", който изгоря на АМ "Струма", е пътувал, използвайки удостоверението на друго превозно средство, придружено от лиценза на фирмата превозвач.

Това става ясно от съобщение на Министерството на транспорта на Република Северна Македония.

"За уточнение - номерът 007017 е номер на лиценз на превозвача "Беса транс" БТБ за извършване на международен превоз на пътници. Номерът 22679, с който се спекулира от някои медии и който е използван от изгорелия автобус на излизане от страната, е от лиценза на друго превозно средство, с други номера, също собственост на превозвача Беса транс", посочват от транспортното министерството на РСМ.

Злоупотребявайки с тези документи, фирмата превозвач съзнателно е нарушила разпоредбите на Закона за автомобилните превози, смятат от ведомството.

За изгорелия автобус превозвачът "Беса транс" не е разполагал с удостоверение от лиценза за международен свободен превоз на пътници и този автобус не е регистриран в електронната база данни на Министерството на транспорта и съобщенията.

В съобщението се напомня, че изгорелият автобус не е докладван от собственика в електронната база данни на министерството и по този начин не е поискан лиценз от това МПС.

"Съгласно Закона за автомобилните превози, чл.11 ал.1, превозвачът може да започне превоз на пътници в и извън страната след като получи лиценз за фирмата и удостоверение за лиценза за МПС. Затова вече информирахме, че Министерството на транспорта и съобщенията е отнело лиценза за експлоатация на превозвача "Беса транс" БТБ", се казва още в съобщението на Министерството на транспорта и съобщенията на Република Северна Македония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателните резултати от балотажа са обнародвани в "Държавен вестник"
Окончателните резултати от балотажа са обнародвани в "Държавен вестник"
Дербито на дъното не излъчи победител
Дербито на дъното не излъчи победител