НОВИНИ

Водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка: WTA ми показва липса на уважение

Световната №1 при жените обвини ръководните структури на световния тенис в липса на уважение

Арина Сабаленка се класира за втория кръг на Australian Open с лесна победа с 6-1 6-4 над световната номер 74 Тереза Мартинкова.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:57, 30.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната №1 в женския тенис Арина Сабаленка критикува организацията на Финалния турнир на WTA в Канкун (Мексико), като заяви, че не се е чувствала сигурна на стадиона, построен специално по повода, като обяви и "липса на уважение" от ръководните структура на световния тенис, съобщи АФП.

"Трябва да кажа, че съм много разочарована от WTA и от опита му досега на Финалния турнири на УТА. Като състезателка имам чувството, че WTA ми показва липса на уважение. Мисля, че така е и при повечето от другите спортистки. Организацията не беше на ниво, което се очаква за такъв турнир. Ако трябва да бъда честна, не се чувствах сигурна при идеята, че трябва дълго да се задържа на този корт", написа 25-годишната състезателка от Беларус в социалната мрежа Инстаграм, която победи гъркинята Мария Сакари с 6:0, 6:1 в първия кръг на турнира.

Според нея на състезателките не им е било позволено да тренират на корта преди вечерта на откриването на турнира. "За мен това е неприемливо", допълни тя.

Тенисистката от Беларус все пак уточни, че критиките са за WTA, а не за местните организатори на турнира.

"Държа да поздравя организаторите на турнира, тези, които построиха стадиона в последния момент и всички, които работят по събитието. Знам, че не е тяхна вина", написа още тя.

Канкун бе официално избран, за да приеме престижния турнир за края на сезона на 7 септември, след като WTA отмени възможността финалният турнир да се организира в Саудитска Арабия. Това беше идея, която срещна много критики и от бивши състезателки, като Мартина Навратилова и Крис Евърт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Творците излизат на протест в Деня на будителите
Творците излизат на протест в Деня на будителите
Лозен, Герман, Волуяк и други софийски кметства избраха кмет от първия път
Лозен, Герман, Волуяк и други софийски кметства избраха кмет от първия път