НОВИНИ

Волейболните национали целят да надградят над показаното досега

Български национален отбор по волейбол за мъже Цветан Соколов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:49, 02.09.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Мартин Атанасов завърши като топ реализатор за България при победата над Украйна с 3:1 гейма (20-25, 25-17, 25-20, 25-23) в третата ни среща от европейското първенство за мъже, на което страната е съдомакин.

Посрещачът реализира 18 точки в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

"Изключително важна победа. Много съм доволен от играта на целия отбор. Спазихме тактическите указания на треньорския щаб, бяхме концентрирани през целия двубой и с подкрепата на невероятната публика спечелихме заслужено. Имахме нужда от малко време, за да свикнем с атмосферата тук и се надявам с всеки следващ мач да играем още по-добре. Следващият ни съперник Хърватия играе много приятен волейбол. Със сигурност ще ни бъде трудно в неделя, но най-важното в момента е да се възстановим. По време на цялата подготовка работихме усилено върху концентрацията. И в контролите, и тук на първенството, съумяваме да подхождаме все по-добре. И във важните моменти удържаме. Видя се предният мач срещу Финландия, видя се и срещу Украйна", сподели той.

Капитанът Цветан Соколов също не скри радостта си от втория успех на България, който ни изкачи на второ място в Група В на ЕвроВолей 2023.

"Направихме по-малко грешки в сравнение с предишните мачове. Показахме, че когато играем по-изчистено, нещата стават по-лесно. Украйна е сериозен отбор и победата е много хубава. Много е важно как завършваме мачовете, а не как тръгваме. След първия гейм играхме тактически правилно. Подкрепяхме се и това е най-важното. Алекс Николов е състезател, който дава страшно много в атака. Завръщането му от началото е важно за нас. Утре Хърватия няма какво да губи срещу нас и ще рискува всичко. Не трябва да се отпускаме, а да подходим по най-сериозния начин. От този двубой зависи много в класирането. Публиката ни дава криле в истинския смисъл на думата. Подкрепата им е страхотна и тези хора заслужават такива емоции", заяви той.

Младата звезда на тима Александър Николов започна за първи път в стартовия състав на европейското първенство. Посрещачът страдаше от вирус на старта на шампионата, но призна, че вече е добре.

"Радвам се, че след един тежък първи ден успях днес да се върна. Благодаря на публиката, че ми помогна да го направя по най-добрия начин. С победа. Още от дете ми е мечта да играя пред варненската публика и съм много щастлив, че я осъществих. Разбира се, че съм говорил с баща си. И той ми каза, че във Варна си е най-добре. На тренировка бием хубав сервис и е въпрос на дни, на часове да влезе най-накрая като хората и в мачовете. Да спечелим един мач само със сервис. Но за сега чакаме. Дано да стане скоро. Израстваме с всеки мач и тава се вижда. И продължаваме напред. Хърватия е отбор като всички други и излизаме да ги бием много", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рали "България" 2023: Ден 2 /репортаж/
Рали "България" 2023: Ден 2 /репортаж/
Пламен Константинов: Няма по-хубаво чувство от това да играеш пред такава публика
Пламен Константинов: Няма по-хубаво чувство от това да играеш пред такава публика