НОВИНИ

Все още няма задържани за побоя на бул. "Витоша" снощи

криминално проявен бургазлия белезници бензиностанция
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 09.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. "Витоша" в София. Снощи около 20.00 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР. Все още няма задържани.

Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно са освободени.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението.

По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Нападението в петък вечер беше повод от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет да поискат свикването на извънредно заседание на СОС по повод сигурността в столицата. Съветниците настояват то да се проведе на 14 март.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данило Дончич: Имаме добър колектив и страничните неща не ни влияят
Данило Дончич: Имаме добър колектив и страничните неща не ни влияят
Златомир Загорчич: Няма да имаме проблеми, ако играем по същия начин
Златомир Загорчич: Няма да имаме проблеми, ако играем по същия начин