НОВИНИ

Всички тенис турнири в Австралия ще се проведат в Мелбърн?

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:41, 16.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Тенис
всички тенис турнири австралия проведат мелбърн

Австралийската тенис федерация (ТА) изрази желание да проведе всичките тенис турнири в началото на 2021 година в южния щат Виктория, в чиято столица Мелбърн трябва да се състои и първият за годината турнир от Големия Шлем, Australian Open.

Президентът на федерацията Крег Тайли заяви, че останалите региони в Австралия няма как да предложат нужната карантина на играчите и не могат да гарантират безопасно пътуване между градовете.

Поради тези причини турнири няма да могат да се проведат в градове като Бризбей, Пърт, Аделаида и Хобарт, които по традиция приемат надпревари всяка година

"Ще работим пряко с управата на щата Виктория за изготвянето на план за карантина на играчите, както и за осигуряването на безопасността на цялото общество и тенисистите. Във Виктория рискът ще бъде по-малък, а до момента нямахме подобни гаранции", каза Тайли в интервю за вестник "Хералд'с Сън" в понеделник.

"Откритото първенство на Австралия ще бъде проведено със свободна среда за придвижване както на тенисистите, така и на феновете. В момента планираме да запълним 25 процента от капацитета на трибуните".

След като в последните четири месеца в щатът Виктория бяха въведени строги мерки срещу коронавируса, в последните 17 дни няма нито един регистриран нов положителен тест за COVID-19.

Ако тази тенденция се запази, то от Австралийската тенис федерация се надяват да отворят изцяло трибуните за турнира в Мелбърн.

Въпреки тази оптимистична настройка на Тайли обаче същото не може да се каже за премиера на щата Виктория - Даниел Андрюс.

"Все още не сме напълно сигурни дали искаме да приемем толкова много чуждестранни тенисисти. Трябва да бъдем методични в премахването на мерките срещу коронавируса. Да, турнирите могат да бъдат проведени, но определено няма да изглеждат по добре познатия начин", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Флойд Мейуедър се завръща на ринга през февруари в Токио
Флойд Мейуедър се завръща на ринга през февруари в Токио
Агент Скъли влиза в ролята на "Желязната лейди"
Агент Скъли влиза в ролята на "Желязната лейди"