НОВИНИ

Втората в света пропуска "US Open"

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:05, 18.08.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Тенис
втората света пропуска open

Още една от водещите тенисистки в света няма да участва на Откритото първенство на САЩ заради притесненията си от разпространението на коронавируса в страната.

Световната номер 2 и носителка на две титли от Големия шлем Симона Халеп обяви, че е решила да пропусне първия турнир от Големия шлем след дългата принудителна пауза заради пандемията от COVID-19.

Миналата седмица румънката демонстрира добра форма след кризата за коронавируса и спечели титлата от турнира в Прага, но днес тя обяви окончателното си решение относно "US Open".

"След като взех предвид всички фактори и взимайки предвид изключителните обстоятелства, в които живеем, решиха, че няма да пътувам за Ню Йорк, за да участвам на Ю Ес Оупън. Винаги съм казвала, че слагам здравето си на първо място и поради това предпочитам да продължа да тренирам в Европа. Знам, че Американската тенис асоциация и Женската тенис асоциация работят неуморно, за да организират един безопасен турнир и желая на всички успех", написа Халеп в Туитър.

Тя се превръща в поредното голямо име, което се отказва от участие във Флъшниг Медоус заради заплахата от COVID-19.

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску вече обявиха решението си да пропуснат надпреварата, като това сториха още Кики Бертенс, Белинда Бенчич и Елина Свитолина.

При мъжете победителят от 2019 година Рафаел Надал също няма да защитава титлата си, който ще пропуснат още Стан Вавринка и Гаел Монфис, както и Роджър Федерер, който се възстановява след операция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път от 21 години италиански клуб ще играе финал в Лига Европа
За първи път от 21 години италиански клуб ще играе финал в Лига Европа
ЦСКА-София привлече Георги Йомов
ЦСКА-София привлече Георги Йомов