НОВИНИ

Яник Синер и Алекс Де Минор ще определят новия шампион на Мастърса в Торонто

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:42, 13.08.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
яник синер алекс минор определят новия шампион мастърса торонто
Слушай новината

Яник Синер - Алекс Де Минор е големият финал на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Торонто, стана ясно след изиграването на мачовете от полуфиналите.

В ранния двубой австралиецът Де Минор се справи без особени проблеми в два сета срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина - 6:1, 6:3 за само 78 минути игра на централния корт.

По този начин първата ракета на Австралия се класира за първи път в своята кариера на надпреварата от подобна категория, като преди началото на тази седмица 24-годишният тенисист никога не бе преминавал отвъд четвъртия кръг на Мастърс турнир, а конкретно на "Канада Оупън" имаше само две победи в основната схема.

Във втория полуфинал пък поставеният под №7 Яник Синер от Италия надигра с 6:4, 6:4 в далеч по-оспорван мач 12-ия в схемата Томи Пол, който в четвъртфиналите елиминира водача в световната ранглиста Карлос Алкарас.

Двубоят продължи близо два часа, като в крайна сметка завърши с успех за италианеца, който по подобие на Де Минор ще играе за своя първи трофей от сериите АТР 1000.

За разлика от австралиеца обаче Синер вече има опит в подобни финали, като загуби на два пъти в битката за титлата на Мастърса в Маями. През 2021-а той отстъпи в два сета на Хуберт Хуркач, а през тази година бе победен от руснака Даниил Медведев.

Финалът в Торонто между Яник Синер Алекс Де Минор е тази вечер и по програма трябва да започне не преди 23:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови масови протести в Израел срещу съдебната реформа
Нови масови протести в Израел срещу съдебната реформа
Цените на храните тази седмица: Плодовете поскъпват на тържищата у нас
Цените на храните тази седмица: Плодовете поскъпват на тържищата у нас