НОВИНИ

Яник Синер няма да участва в Марсилия, Григор Димитров е втори поставен

Надпреварата ще се проведе на кортовете на Palais des Sports в Марсилия от 5 до 11 февруари.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:48, 30.01.2024
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
живо григор димитров нуно боржеш среща третия кръг australian open
Слушай новината

Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер е отказал участие на АТР 250 турнира в Марсилия, който започва следващата седмица, съобщиха организаторите.

В Марсилия ще участва 13-ият в световната ранглиста Григор Димитров, който след отказа на Синер, ще е втори поставен след Хуберт Хуркач. Българинът ще започне от осминафиналите и ще изиграе първата си среща в сряда или четвъртък. Домакините се надяват към състезанието да се присъедини Александър Зверев, който в момента е шести в ранглистата на ATP, като ако това се случи, нашият тенисист ще започне под номер 3 в схемата.

Надпреварата ще се проведе на кортовете на Palais des Sports в Марсилия от 5 до 11 февруари.

Девет играчи, класирани сред 30-те най-добри в света, ще се борят за титлата в Марсилия.

Хуберт Хуркач, който от понеделник заема 8-о място в световната ранглиста ще защитава титлата си от миналата година. Полякът игра четвъртфинал на Australian Open 2024.

Григор Димитров, победител в турнира в Бризбейн (ATP 250), отново ще стъпи на кортовете в Марсилия.

"В страхотна форма българинът приключи период от повече от 6 години без титла, което го нареди като играч, който трябва да се следи много внимателно. Григор ще се стреми към деветата си титла в кариерата в Марсилия, опитвайки се да потвърди страхотната си форма от края на 2023 г.", отбелязват домакините.

Полуфиналистът на Australian Open 2023 Карен Хачанов също се включва в надпреварата. Вече победител в турнира през 2018 г., той ще се опита да спечели втора титла тук и шеста в кариерата си.

Трикратният победител в турнири от Големия шлем Анди Мъри ще направи неочаквано завръщане въпреки проблемите с бедрото и остава непобеден в Марсилия, след като спечели титлата при единственото си участие през 2008 г. Британецът вече е във Франция и записа загуба още на старта на турнира в Монпелие, след като отстъпи с 1:2 сета на французина Беноа Пер.

В турнира в Марсилия ще се пуснат още младият и талантлив италианец Лоренцо Музети, както и канадецът Феликс Оже-Алиасиме. Себастиан Корда и Лоренцо Сонего също се включват в надпреварата.

От френска страна, Юго Умбер - втората ракета на "сините" също ще стартира в Марсилия, където миналата година достигна до полуфиналите. В момента той въплъщава надеждите на цялата нация, особено с оглед на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж. Умбер, който е 21-и в света, ще се опита да продължи отличната си инерция, особено след спечелването на титлата в Мец през ноември миналата година, която самият той определи като най-значимата такава в кариерата му. Левичарят ще се стреми да зарадва домашната публика в Palais des Sports, а защо не и да спечели пета титла изобщо.

Марсилия е един от петте френски градове, които приемат турнири от календара на ATP Tour.

От първата надпревара през 1993 г. шестима французи са вдигали трофея в средиземноморския град - Ги Форже през 1996 г., Фабрис Санторо през 1999 г.; Арно Клеман през 2006 г., Жил Симон година след това и през 2015 г. Жо-Вилфред Цонга си е тръгвал като шампион три пъти, през 2009, 2013 и 2017 година, Мишел Лодра печели състезанието през 2011 г.

Кой ще бъде победителят в 31-то издание на Откритото първенство на Прованс може само да гадаем, но и да се надяваме Григор Димитров да продължи възходящата си линия и в Южна Франция, и да завоюва десети трофей в кариерата си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взривовете в оръжейни складове у нас: Прокуратурата издаде заповедите за арест на шестима руснаци
Взривовете в оръжейни складове у нас: Прокуратурата издаде заповедите за арест на шестима руснаци
Близо 3 метра сняг е натрупал в Аляска тази зима (СНИМКИ)
Близо 3 метра сняг е натрупал в Аляска тази зима (СНИМКИ)