НОВИНИ

Яник Синер сломи квалификант за осминафинал с Де Минор

Яник Синер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:13, 22.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Яник Синер достигна осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след като преодоля Таро Даниел в четири сета – в отделните части 6-4, 1-6, 6-3, 6-1, за близо два часа и 45 минути игра.

Италианецът, поставен под номер 11, сложи край на приказката за квалификанта от Япония, който в предишния кръг елиминира петкратния финалист в Мелбърн Анди Мъри. Откриващият сет започна с два пробива за Синер, но противно на логиката той се пропука и загуби и двата си брейка преднина. Все пак, младият италианец направи нов пробив за 4-3, след който не изпусна инициативата до края на сета.

Във втората част японецът бе повече от категоричен, давайки само един гейм на съперника. Третият сет бе решен от един пробив за Синер, а в четвъртия той се разправи с Даниел, за да оформи победата си. 11-ият в схемата направи десет аса и спечели 74% от точките на първи сервис, като завърши с 58 уинъра и 31 непредизвикани грешки.

В спор за място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Де Минор, който преодоля испанеца Пабло Андухар-Алба в три сета.

Междувременно Ига Швьонтек продължи победния си ход в Австралия, след като надигра Дария Касаткина с 6-2, 6-3 за малко над един час и половина игра.

Полякинята, шампионка на Ролан Гарос 2020, реализира два пробива в откриващия сет, за да поведе в резултата. 7-та поставена стартира с брейк и втората част, но той бе моментално върнат от рускинята. Все пак, класата на Швьонтек си каза думата и тя спечели четири безответни гейма от 2-2, за да триумфира с крайната победа.

Швьонтек чака в следващата фаза победителката от последния мач при дамите между Сораня Кърстя и финалистката от миналогодишния Ролан Гарос Анастасия Павлюченкова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорд за 24 часа на нозозаразени с Омикрон в Русия
Рекорд за 24 часа на нозозаразени с Омикрон в Русия
Марин Райков: Неприемливо е искането на Русия към България
Марин Райков: Неприемливо е искането на Русия към България