НОВИНИ

Янислав Герчев: Безкрайно много исках да спечеля златото

янислав герчев безкрайно исках спечеля златото
bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 29.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Трикратният европейски вицешампион по джудо Янислав Герчев заяви, че безкрайно много е искал да спечели златния медал на шампионата на Стария континент за мъже и жени, който за първи път се провежда в София.

В категория до 60 килограма, Герчев отстъпи на испанеца Франсиско Гаригос с "ипон" 34 секунди преди края на срещата. По този начин Гаригос защити европейската си титла, а Янислав се задоволи с трети сребърен медал от европейски първенства.

Пред камерата на БНТ, българският джудист сподели, че Гаригос заслужено е спечелил титлата. Герчев заяви, че полуфиналната среща с Йоре Верстратен (Белгия), която продължи 13 минути, му е отнела голяма част от силите.

"Имах огромно желание да спечеля златния медал, но полуфиналната среща ми отне голяма част от силите. Наистина не очаквах да бъде толкова уморен. Мислих, че съм възстановил и излязох на "татамито" с ясната цел да стана европейски шампион. Това ми е трети финал, исках безкрайно много да зарадвам цялата публика. В случая испанецът бе по-добър от мен и заслужено спечели", каза Герчев пред обществената телевизия.

Той разкри, че е свалил 10 килограма, за да се вмести в новата си категория от 60 килограма и това му се е отразило тежко.

"За да се вместя в категорията до 60 килограма, аз свалих 10 кг. Отрази ми се тежко, но това не е оправдание. Истината е, че на финала аз бях заслужено победен. Опитах се да се върна в срещата, направих всичко възможно, но нямах сили", заяви джудистът ни.

За финал, Герчев си пожела да спечели златото от предстоящото Световно първенство.

"Дай Боже на Световното първенство да спечеля златния медал", завърши Янислав Герчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гигантски охлюви от Африка са новия хит за домашни любимци
Гигантски охлюви от Африка са новия хит за домашни любимци
Опашки от коли на границата с Приднестровието
Опашки от коли на границата с Приднестровието