НОВИНИ

Япония планира ваксини за всички жители

япония планира ваксини всички жители
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:11, 28.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Здраве

Японското правителство възнамерява да предостави ваксина срещу коронавирус на всички жители на страната до средата на 2021 година. Японският премиер Шиндзо Абе каза това в петък на заседание на правителствената централа, за да предотврати разпространението на коронавирус, съобщава ТАСС.

Ще се стремим да осигурим на всички жители на страната ни ваксини до средата на следващата година, каза той. Абе също подчерта, че властите ще продължат усърдно да работят за предотвратяване на разпространението на инфекцията в страната и ще работят за възстановяване на икономиката, засегната от пандемията.

Очаква се ръководителят на японското правителство да съобщи повече подробности за новия пакет от мерки за противодействие на коронавируса по време на специална пресконференция, която ще се проведе по-късно в петък.

Япония вече е сключила договори с британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca и американската Pfizer за доставка на 120 милиона дози от техните експериментални ваксини.

В момента японските власти водят преговори с още пет чуждестранни компании. Страната също разработва и тества няколко ваксини, но е вероятно комерсиализацията им да започне по-късно от продажбата на чужди аналози и броят на дозите ще бъде ограничен.

Според последните данни общият брой на заразените в Япония са над 66 400, 1 254 души са станали жертва на коронавируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от 3 000 зрелостници са на поправителна матура по предмет по избор
Повече от 3 000 зрелостници са на поправителна матура по предмет по избор
Община Перник: Сметките не са запорирани, дългът към "Топлофикация" е изплатен
Община Перник: Сметките не са запорирани, дългът към "Топлофикация" е изплатен