НОВИНИ

Ясен Петров: Искам да изградя колектив, поздравих Любо Пенев

Ясен Петров
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 23.05.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Футбол
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров разкри, че основата му задача при предстоящите приятелски мачове, е да направи „добър колектив“ от футболистите си.

Наставникът говори в предаването по БНТ „Арена спорт“.

„Лъвовете“ ще изиграят три приятелски двубоя. На 1 юни тимът ни среща Словакия, на 5 юни отборът гостува на Русия в Москва, а на 8 юни националите се изправят срещу на световния шампион Франция в Париж. Всички срещи ще можете да гледате по БНТ1, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

“Предстоят ни престижни контроли. Надявам се да успеем да направим един добър колектив с тези предстоящи мачове. На нас ни трябват хора с характер. Няма да стане изведнъж, ще стане постепенно“, сподели Ясен Петров.

Наставникът коментира повиквателните, които е изпратил, като уточни, че е имал разговор с Божидар Краев: „Имах разговор с Божидар Краев, ако играе редовно, ще го извикам. Неговият отбор не е лош, на високо ниво играят в Португалия. Игра в последните два мача и получи повиквателна, надявам се да грабнат този шанс.“

„С Николай Михайлов поддържаме връзка от януари, вече какво се случва в процеса в Левски, не знаем. Имам доверие на екипа си, имам човек, който се занимава с вратарите. Критики може да има за всички, изборът на национални състезатели е изключително ограничен, ние нямаме играчи, които да са титуляри в големите първенства. Ние избираме хората, които са в добра форма. Изгледали сме всички, които играят навън“, добави селекционерът.

„Предстоят ни страхотни контроли. Всеки, който получи и си хване шанса, ще продължи да бъде част от отбора. Имаме добри момчета, които да изградят добър колектив. Това е най-важното за нас – добър колектив. Много ми се иска да зарадваме хората с добри резултати“, допълни Петров.

„Честитя на Локомотив Сф мястото в първа лига, 7 годни съм бил там и съм изпитал много добри моменти, но съм имал и много труден момент. На Локо Сф мястото им е в елита. Няма да им е лесно.“

„Пожелавам на останалите отбори, да затрудняват повече Лудогорец. 10-та поредна титла Лудогорец печели, а това е резултат на труда на всички в клуба. Чух се с Любо Пенев и го поздравих, защото Купата на България е успех. Трябва да отбележим и това, което Арда успя да направи. Пожелавам на ЦСКА да успеят да направят нещо в турнирите, смятам, че стана много интересно първенство от всички гледни точки. На 30 май има бараж, където има национали“, добави още Ясен Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Природозащитници почистиха Басарбовския манастир край Русе
Природозащитници почистиха Басарбовския манастир край Русе
Група "Манескин" - големият победител на "Евровизия 2021" (Снимки)
Група "Манескин" - големият победител на "Евровизия 2021" (Снимки)