НОВИНИ

Ясен Петров: Няма какво да губим срещу Италия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:00, 01.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
ясен петров губим италия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол говори пред медиите преди заминаването на тима за Италия.

Утре вечер от 21.45 ч. българско време "лъвовете" гостуват на европейския шампион във Флоренция, като срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1 и онлайн в спортната секция на сайта bntnews.bg.

На летище "София" Петров заяви, че "трикольорите" ще се опитат да извлекът максимума от наличните футболисти в състави и от мача със "Скуадра адзура":

"Настроението е много добро. Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро. Имаме дребни проблеми. В момента нашето първенство тече доста интензивно и ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които в момента са в най-добър игрови ритъм", започна Петров.

"Изключително доволен съм от работата, която свършихме с момчетата по време на подготвителния лагер. Само на вчерашната тренировка се събраха всички повикани от мен играчи. На първите тренировки бяхме по 10 - 12 човека. Предполагам, че и при колегите от Италия ситуацията е същата. Не искам да звучи като оправдание, не се оплакваме. Това е реалността и трябва да се съобразим с нея. Искаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме", коментира селекционерът.

"При мен няма притеснение. Това е мач, в който няма какво да губиш. Италия е европейски шампион и само можеш да спечелиш. Не трябва да има притеснения. Утре трябва да излезем на терена и да отговорим на това, което ни предложат", заяви специалистът.

"В момента ни предстои Италия. Когато мине този двубой, ще правим прогнози за предстоящите мачове. Оттук нататък ние трябва да търсим победи", каза Петров на летище "София".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спорове в НС по предложенията на БСП за бюджета и за извънредни заседания
Спорове в НС по предложенията на БСП за бюджета и за извънредни заседания
Протест на ресторантьори във Варна заради предложените ковид мерки
Протест на ресторантьори във Варна заради предложените ковид мерки