Ясни са одобрените проекти по програма "Култура" 2021 на Столичната община

от БНТ
16:30, 13.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
ясни одобрените проекти програма култура 2021 столичната община
Слушай новината (бета)

Творческият съвет към Столична община одобри 134 проекта, които да получат финансиране по програма "Култура" 2021. Всички те трябва да бъдат реализирани през настоящата година.

Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация. По програмата са кандидатствали рекордните в последните години 550 идейни предложения.

Организациите, стоящи зад проектите, следва да предоставят в 10-дневен срок допълнителните документи, изискуеми по правилата на Столична програма "Култура". Информацията за одобрените предложения и предложените в резерва може да намерите ТУК

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури, се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма "Култура" 2021.

Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на COVID-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.

Експертите изтъкват, че голяма част от нефинансираните проекти са стойностни, но бюджетните реалности не позволяват финансиране на по-голям брой.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Максимално бързо ще бъде изграден разрушеният мост между село Блатска и Хаджидимово
Максимално бързо ще бъде изграден разрушеният мост между село Блатска и Хаджидимово
Половината от строителните дейности по тунел "Железница" вече са изпълнени
Половината от строителните дейности по тунел "Железница" вече са изпълнени