НОВИНИ

Ясни са одобрените проекти по програма "Култура" 2021 на Столичната община

ясни одобрените проекти програма култура 2021 столичната община
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 13.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

Творческият съвет към Столична община одобри 134 проекта, които да получат финансиране по програма "Култура" 2021. Всички те трябва да бъдат реализирани през настоящата година.

Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация. По програмата са кандидатствали рекордните в последните години 550 идейни предложения.

Организациите, стоящи зад проектите, следва да предоставят в 10-дневен срок допълнителните документи, изискуеми по правилата на Столична програма "Култура". Информацията за одобрените предложения и предложените в резерва може да намерите ТУК

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури, се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма "Култура" 2021.

Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на COVID-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.

Експертите изтъкват, че голяма част от нефинансираните проекти са стойностни, но бюджетните реалности не позволяват финансиране на по-голям брой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Максимално бързо ще бъде изграден разрушеният мост между село Блатска и Хаджидимово
Максимално бързо ще бъде изграден разрушеният мост между село Блатска и Хаджидимово
Трима нови играчи в Арда
Трима нови играчи в Арда