НОВИНИ

Йосиф Миладинов очаква да се представи най-добре на олимпийските игри

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
16:00, 03.02.2021
Чете се за: 01:11 мин.
Други спортове

Йосиф Миладинов, който на 19 декември подобри националния рекорд в коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай по време на държавното първенство по плуване в София, иска да постигне още по-добри резултати през 2021 година.

17-годишният талант записа изключителен резултат от 51.08 секунди, което го направи втори в световната ранглиста в тази дисциплина.
Миладинов заедно с Антъни Иванов и Калоян Левтеров имат квоти за участие на олимпийските игри в Токио.

Плувецът беше избран за спортист номер 1 на декември в анкетата на спортните редакции

"Доста съм изненадан от тази награда. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Важното е през 2021 година да постигна по-добри резултати от миналата. В момента имам лагери с националния отбор, а темата с чужбина е приключила за мен. В Швейцария нямах тази пълноценна подготовка, нямах възстановяване, а тренировките на сухо са доста ефективни за мен. Надявам се да се представя най-добре на тези олимпийски игри, пък каквото трябва ще се случи там. Ако трябва да се ваксинирам срещу коронавируса, за мен няма проблем", каза Миладинов.

Президентът на БФПлувни спортове Георги Аврамчев заяви, че изминалата година е била изключително успешна за българското плуване.
"Дано светът и ние да се справим по-добре с тази пандемията и да се върнем към нормалния живот. Изминалата година, въпреки че беше тежка, беше изключително успешна за българското плуване. Постиженията на Йосиф и Калоян Левтеров са с изключителна стойност. Започнахме вече същинската част от подготовката за олимпийските игри, всичко е обезпечено. Имаме възможност за още квоти. Аз казах, че очаквам 4-5, вече имаме три и се надяваме на още две", каза Аврамчев.

Той добави, че постиженията на Йосиф Миладинов карат всички да мечтаят не само за финал, но и за нещо повече.

"Резултатите на Йосиф ни карат да мечтаем не само за финал на олимпиадата, а и за нещо повече. В момента водим консултации относно ваксинирането - по кое време трябва да се направи, с каква ваксина. До края на месеца трябва да вземем решение, защото през май предстои европейско първенство в Будапеща. Но състезателите сами ще решат дали да се ваксинират или не", каза още президентът на федерацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фрибур (Швейцария) и Парма (Русия) са съперниците на Балкан и Рилски спортист в 1/8-финалите за Купата на ФИБА
Фрибур (Швейцария) и Парма (Русия) са съперниците на Балкан и Рилски спортист в 1/8-финалите за Купата на ФИБА
Марио Драги с мандат да състави правителство на Италия
Марио Драги с мандат да състави правителство на Италия