НОВИНИ

За първи път баскетболистите от НБА ще играят върху стъкло

Част от Звездния уикенд ще се проведе на LED корт

НБА лого зала топка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:29, 05.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

За първи път баскетболистите от НБА ще играят върху стъкло. Част от Звездния уикенд в Индианаполис ще се проведе на най-съвременен LED корт, който ще бъде инсталиран на "Лукас Ойл Стейдиъм", съобщиха от Лигата.

Това означава, че конкурсите по умения, за забивки и стрелбата от тройката между на Стеф Къри и Сабрина Йонеску ще се проведат на стъкления под на 17 февруари. Самият мач на звездите на 18 февруари ще остане на традиционното игрище от дърво.

"Това ни дава малко по-голям обхват в това, което можем да направим, що се отнася до интерактивна графика, реакционна графика, която се случва на пода, промяна на дизайна на пода, промяна на цветовете", каза Карлтън Майърс, старши вицепрезидент на НБА, който контролира продукцията на живо и развлеченията.

"Така че, ние се чувстваме наистина добре от възможностите на това, което ни предоставя стъклото. И смятаме, че ще бъде наистина въздействащо, както в сградата, така и при гледане по телевизията", добави той.

Кортът, разработен от германската компания ASB GlassFloor, е използван в събития на Международната федерация по баскетбол (ФИБА). Тя одобри използването на LED стъклени подови настилки на състезания от най-високо ниво през 2022 година. НБА не разкри какви са разходите за игрището, освен че е по-скъпо от дървената повърхност.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарец свири на вертикално пиано (СНИМКИ)
Швейцарец свири на вертикално пиано (СНИМКИ)
Арда Кърджали осъществи втори входящ трансфер за деня
Арда Кърджали осъществи втори входящ трансфер за деня