НОВИНИ

Захлаждане и валежи през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 14.09.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето в страната се задържа необичайно топло и предимно слънчево. Малко по-хладно беше по Черноморието - Варна - 27°, Бургас - 24°, докато в Сандански и Видин максималната температура достигна 32°.

Сравнително високи ще се запазят температурите и утре - 15 септември, в чест на първия учебен ден. Максималните ще са между 26° и 31°. През първата половина на деня ще преобладава и слънчево време. След обяд на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието преди обяд, но по-късно облачността ще се увеличи и на отделни места по северното крайбрежие за кратко ще превали и прегърми.

Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са от 24 до 27°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето бъде слабо.

И в планините повече слънце ще има сутринта и до обяд, по-късно и там облачността ще се увеличи, в Източна Стара планина ще е купесто-дъждовна - на повече места там се очакват валежи и гръмотевици.

Вятърът ще е слаб с посока от север. Максималните температури в курортите - от 15° на Алеко до 24° в Банско.

Валежи от дъжд, придружени от гръмотевици, ще има утре в много райони от Западна и Централна Европа, значителни във Франция, Дания, а също и в Северна Испания, където и температурите ще са по-ниски от обичайните за периода. Облачно и с превалявания ще бъде и в южните райони на Скандинавския полуостров, както и в северната половина на Европейска Русия.

Затопляне предстои в западните райони на Балканите, докато от североизток ще прониква по-хладен въздух, което ще увеличи температурната разлика между западните и източните части от полуострова.

У нас топло за сезона ще бъде и в четвъртък, а още повече в петък, когато на отделни места, главно в Северна България, ще превали. Повече райони с валежи и гръмотевици ще има през почивните дни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили и температурите ще започнат да се понижават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йънг Бойс сътвори сензацията срещу Манчестър Юнайтед
Йънг Бойс сътвори сензацията срещу Манчестър Юнайтед
Какво мотивира две журналистки да предпочетат учителската професия?
Какво мотивира две журналистки да предпочетат учителската професия?