НОВИНИ

Затоплянето продължава

затоплянето продължава
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 13.03.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – от 11° до 16°.

Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. В северозападните райони ще превали слаб дъжд. След обяд на места и в планинските райони ще превали, а от северозапад облачността ще намалява. Ще духа слаб запад-югозападен вятър, който след обяд за кратко в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива. След обяд в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб югозападен вятър, температурите ще се повишат още малко и минималните ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 13° и 18°. Още през нощта срещу понеделник облачността ще се увеличи и през повечето дни от следващата седмица ще преобладава облачно време.

В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна България. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

През следващите дни ще духа умерен северозападен вятър. Валежи, предимно слаби, ще има на места в централната и източната част от страната, както и в планините. Понижението на температурите ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Българи са блокирани на чешко-германската граница
Българи са блокирани на чешко-германската граница