НОВИНИ

Затоплянето ще продължи до събота

затоплянето продължи събота
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 30.09.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще бъде топло за края на септември с минимални температури от 12° до 20° и максимални - между 25° и 30°. В сутрешните часове на отделни места в котловините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 30°. Температурата на морската вода е между 15° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В събота ще остане топло за началото на октомври с минимални температури между 12° и 17° и максимални между 26° и 31°. Ще има разкъсана средна и висока облачност, а след обяд ще се развива купесто-дъждовна и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Възможни са локални интензивни и значителни по количество валежи.

През нощта срещу неделя ще превали и на места в източните райони. През следващите дни от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожка области
Путин призна независимостта на Херсонска и Запорожка области
Кайли Миноуг изненадва феновете си с нов албум
Кайли Миноуг изненадва феновете си с нов албум