НОВИНИ

Затварят летище Бургас за месец заради ремонт

летище Бургас самолет
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 09.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Летище Бургас ще бъде временно затворено за близо месец поради необходимост от ремонтни дейности. Това съобщиха от дружеството концесионер на аеропорта.

Всички полети ще бъдат спрени от 6.00 часа на 7 март. Летището ще възобнови дейността си на 30 март 2024 г. "Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и осветителната система преди началото на активния летен сезон през тази година", посочи концесионерът.

От 31 март авиокомпанията "Райънеър" подновява полетите си от и до Бургас. През април ще изпълняват полети от Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), а от месец май се подновяват полетите до Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), става известно от летателния календар, обявен в сайта на превозвача. От началото на юни авиокомпанията ще поднови и полетите си от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Авиокомпанията "Уиз Еър" планира да изпълнява 7 маршрута от Бургас. Първите полети трябва да бъдат осъществени през втората половина на месец юни 2024 г. Те ще са до Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА преотстъпи Марк-Емилио Папазов в Хебър до края на сезона
ЦСКА преотстъпи Марк-Емилио Папазов в Хебър до края на сезона
Уволнението на Залужни е заради застоя на украинската контраофанзива, каза Зеленски
Уволнението на Залужни е заради застоя на украинската контраофанзива, каза Зеленски