НОВИНИ

Затвориха баровете и нощните клубове в Южна Корея заради клиент с коронавирус

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:29, 11.05.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Сигурност и правосъдие
затвориха баровете нощните клубове южна корея заради клиент коронавирус

Баровете и нощните клубове остават затворени в Южна Корея, след като властите бяха принудени повторно да въведат забрана за работата им. Това стана след като мъж, обиколил няколко заведения, се оказа заразен с коронавирус.

"Нищо не е свършило, докато не свърши" - на този принцип корейските власти решително направиха крачка назад в облекчаването на мерките.

Над 34 нови случая на заразени се оказаха свързани с един човек - 29 - годишен мъж, вилнял по заведения миналия уикенд. След като посетил няколко бара и клубове в прочутия за любителите на нощния живот квартал Итеуон, той дал положителна проба за COVID-19. Общо 7200 души са посетили местата, където е бил заразеният.

Престъпната небрежност може да доведе до взрив от заразени - предупреди кметът на Сеул Пак Уон - сун. И в резултат 2100 дискотеки, барове и клубове осъмнаха с подобни табели на входовете - "Заповед за забрана за събирания". В областта около Сеул те са над 5 700.

Пак Уон - сун, кмет на Сеул: Тези места трябва да прекратят работа и ги очакват строги наказания, ако нарушат забраната.

Южна Корея с население 51 милиона души, има над 10 800 заразени и 256 починали. Тя е сочена за пример за отлична реакция за овладяване на заразата. След като кризата отмина своя пик, мерките бяха значително облекчени преди дни с възможност дори да се пазарува в моловете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьорът от гонката в Бургас остава зад решетките
Шофьорът от гонката в Бургас остава зад решетките
Разрешени са колективните спортове за аматьори на открито
Разрешени са колективните спортове за аматьори на открито