НОВИНИ

Зеленски утвърди санкции срещу 178 руски граждани

зеленски пристигна срещата арабската лига
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:45, 11.06.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Президентът на Украйна Володимир Зеленски утвърди днес предложението на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната за налагане на санкции на 178 руски граждани, сред които 81 души, които имат и украинско гражданство.

В указа, който беше публикуван от уебсайта на президентската администрация, се казва, че решението е взето в подкрепа на предложенията на Службата за сигурност на страната относно "прилагането и въвеждането на промени в персоналните специални икономически и други ограничителни мерки".

Ограниченията, въведени с постановлението, са за срок от пет години и включват мерки като блокиране на активи и ограничаване на търговските операции, както и транзита през украинска територия.

"Кабинетът на министрите на Украйна, съвместно със Службата за сигурност на Украйна и Националната банка на Украйна, осигурява прилагането и наблюдението на ефективността на личните специални икономически и други ограничителни мерки (санкции)", се казва в указа.

С него се възлага на украинското външно министерство да информира "компетентните органи на ЕС, САЩ и други държави за прилагането на санкциите и да повдигне пред тях въпроса за въвеждането на подобни ограничителни мерки".

Миналият месец Володимир Зеленски наложи санкции срещу 51 физически лица и 220 компании, свързани с транспортния, комуникационния и промишления сектор на Русия и Беларус.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал поздрави Джокович след триумфа му на Ролан Гарос 2023
Рафаел Надал поздрави Джокович след триумфа му на Ролан Гарос 2023
Кариера и живот в България: Форум връща млади българи в страната
Кариера и живот в България: Форум връща млади българи в страната