НОВИНИ

Жалко! Кузманов отстъпи в епичен мач и България загуби от Мексико за Купа "Дейвис"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:59, 07.03.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
жалко кузманов отстъпи епичен мач българия загуби мексико купа дейвис

Втората ракета на България се бори докрай срещу мексиканеца Херардо Лопез Виясеньор, но в край на сметка трябваше да преглътне тежката загуба след титанична битка, продължила 3 часа и 41 минути в зала "София".

За съжаление, това поражение сложи точка на спора и в общия сблъсък, където краен победител излязоха "ацтеките" след 3-1 успеха в своя полза. По този начин те си гарантираха участие в плейофите на Първа Световна група на Купа "Дейвис"

Самият двубой започна превъзходно за Кузманов, който поведе 3:0 и имаше два брейкбола в четвъртия гейм. Виясеньор обаче започна да намира своята игра и при 4:4 изравни резултата. Стигна се до тайбрек, който Мико бе на път да обърне от изоставане от 3-5, но в край на сметка мексиканеца излезе краен победител след 8-6 точки.

Вторият сет отново започна с ранен пробив за българина, но паритетът бързо бе възстановен при 2:2 гейма. Рекордьорът ни по победи за Купа "Дейвис" търпеливо изчака следващата си възможност и в деветия гейм проби отново за аванс от 5:4. На свой сервис, след това Кузманов нямаше проблеми и след 6:4 прати мача в решителен трети сет.

Той бе истинска битка на характери, като и двамата тенисисти имаха своите шансове, но до пробиви така и не се стигна. Тайбрекът пък започна отлично за Мико, който поведе с 3-1 точки, но Виясеньор спечели следващите пет разигравания, за да стигне до три мачбола при 6-3. Българинът отрази първите два шанса на свой сервис, но при третия нямаше какво да стори и мексиканецът спечели.

По този начин през следващото издание на Купа "Дейвис" нашите "лъвове" ще се борят за оставането си в тази втора световна група, като за целта ще трябва да преминат през плейофите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападатели с качулки малтретираха и обраха самотно живееща жена във Великотърновско
Нападатели с качулки малтретираха и обраха самотно живееща жена във Великотърновско
Заловиха товарен автомобил, превозващ 12 мигранти, на ГКПП "Капитан Петко войвода"
Заловиха товарен автомобил, превозващ 12 мигранти, на ГКПП "Капитан Петко войвода"