НОВИНИ

Жълт код за валежи, на Великден слънце

Жълт код за значителни валежи е обявен за 8 области в страната на 4 май

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 04.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жълт код за значителни валежи е обявен за осем области в страната на 4 май. Ще има валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби.

Минималните температури днес ще са между 8° и 13°, в София около 9°, а максималните слабо ще се повишат и ще бъдат между 15° и 20°, в София около 16°, малко по-високи по поречието на Дунав.

Ще се задържи облачно, с валежи с гръмотевици, значителни на места главно в планинските райони. Вечерта ще спират. Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен.

Облачно, с временно интензивни валежи и гръмотевици ще се задържи до вечерта по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 14° до 18°. Температурата на морската вода е 14° - 15°. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде 3 бала.

И в планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над около 1800 метра височина от сняг, на места ще са значителни по количество и придружени от гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра около 3°.

В неделя и в началото на новата седмица температурите постепенно ще се повишават. Ще преобладава слънчево време. В понеделник и вторник след обяд в западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, отново главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Следобедни валежи се очакват отново в сряда - вече на повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Орландо Меджик се добра до седми и решаващ двубой, въпреки 50-те точки на Донован Мичъл
Орландо Меджик се добра до седми и решаващ двубой, въпреки 50-те точки на Донован Мичъл
Монако оцеля в Истанбул и достигна до пети двубой срещу Фенербахче в Евролигата
Монако оцеля в Истанбул и достигна до пети двубой срещу Фенербахче в Евролигата