НОВИНИ

Женският отбор на НСА е на победа от класиране за основния етап на Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:31, 05.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Футбол
женският отбор нса победа класирането основния етап шампионската лига

Отборът на НСА се класира за финалния квалификационен кръг в женската Шампионска лига по футбол след успех с 3:1 срещу македонския първенец, Саса Каменица.

Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски", а всичките четири гола паднаха още през първото полувреме.

Тея Пенкова даде аванс на родния представител в 17-та минута, но в 35-та Ана Димитровска изравни за отбора от Северна Македония.

В оставащите минути до почивката обаче българския тим нанесе своя удар. Първо в 44-та минута Анета Георгиева си отбеляза автогол, който отново даде аванс на НСА, а още в следващата атака Пенкова направи 3:1 с второто си попадение в мача.

Втората част не предложи същите голови емоции, като в самия край гостенките от Северна Македония останаха в намален състав, след като Мила Талевска получи втори жълт, респективно червен, картон.

Сега, тимът на НСА очаква трепетно жребия за финалния кръг на квалификациите, за да разбере кой ще бъде противникът им за влизане в същинската фаза на турнира.

Ето и кои са потенциалните съперници на българските шампионки:

Глазгоу Сити (Шотландия), ФК Минск (Беларус), САнкт Пьолтен (Австрия), Спартак (Суботица), Гинтра Университатиас (Литва), Аполон Лимасол (КИпър), СФК 2000 Сараево (Босна и Херцеговина), Олимпия Клуж (Румъния), Андерлехт (Белгия), Ференцварош (Унгария).

Важно е да се отбележи, че от създаването на този турнир през 2001 година, нито веднъж български отбор не е успявал да преодолее квалификациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 30% се е свило производството на бизнеса в Русе
С 30% се е свило производството на бизнеса в Русе
Петър Петров спечели 4 точки в Италия в предпоследния кръг за сезона
Петър Петров спечели 4 точки в Италия в предпоследния кръг за сезона