НОВИНИ

Зверев пречупи Алкарас и оформи полуфиналното каре на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:50, 24.01.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
зверев пречупи алкарас оформи полуфиналното каре australian open
Слушай новината

Александър Зверев стана последният полуфиналист в тазгодишното издание на Australian Open, след като в четвъртфиналите надигра в четири сета Карлос Алкарас - 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4.

Германецът изигра безспорно най-добрия си мач от началото на надпреварата в "Мелбърн Парк" и имаше всички шансове да приключи срещата далеч по-рано, когато сервираше при 5:3 в третия сет, но допусна Алкарас да се върне в борбата и испанецът в крайна сметка измъкна частта след тайбрек.

Въпреки това Зверев не допусна да се стигне до пълен обрат и съумя да се върне на правилния път в четвъртия сет, който той спечели с 6:4 и така достигна своя втори полуфинал на Australian Open след 2020-а година.

Иначе срещата започна отлично за първата ракета на Германия, който в първите два сета напълно доминираше на "Род Лейвър Арена" и ги спечели с 6:1, 6:3, осъществявайки общо четири пробива, докато в същото време отрази и двете възможности, които се откриха пред Алкарас.

В третата част Саша отново изглеждаше устремен към успеха, когато сервираше за победата при 5:3, но испанецът не се предаде и успя да се добере до равенството, а по-късно стигна и до тайбрек. В дългия гейм действащият шампион от Уимбълдън спечели седем поредни разигравания след 0-2 точки, за да спечели третия сет и така да удължи престоя си на корта.

Четвъртата част започна с бърза размяна на пробиви, след което и двамата тенисисти сервираха стабилно, за да се стигне до деветия гейм, когато Александър Зверев издебна своя миг и проби за аванс от 5:4. Това позволи на световния №6 отново да сервира за победата в двубоя и този път ръката му не трепна, слагайки точка на спора след малко над три часа игра.

Така германецът си осигури място на полуфиналите на Australian Open 2024, където негов съперник ще бъде руснака Даниил Медведев, който по-рано днес надигра в пет сета Хуберт Хуркач.

Балансът между Зверев и руснака до този момент 11-7 в полза на бившия №1 в света. Любопитната подробност в тяхното съперничество е, че досега двамата никога не са се изправяли един срещу друг на турнир от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев отстрани втория поставен в турнира от сериите "Чалънджър" в Отини-Лувен ла Ньов
Адриан Андреев отстрани втория поставен в турнира от сериите "Чалънджър" в Отини-Лувен ла Ньов
Волейболният Дунав Русе с амбиции за пробив в Суперлигата
Волейболният Дунав Русе с амбиции за пробив в Суперлигата