НОВИНИ

Зверев с дубъл на родна земя

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:49, 26.10.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Тенис
зверев дубъл родна земя

За втора поредна седмица, финалистът от тазгодишния US Open, триумфира на надпреварата от сериите ATP 250, която се проведе в германския град Кьолн.

След като миналата седмица в спора за трофея надигра Феликс Ожие Алиасим, то във вчерашния ден Зверев не остави шансове на нисичкия аржентинец след 6:2, 6:1.

В първия сет играта започна равностойно, като двамата си взеха първите две подавания, за да се стигне до 2:2. От този момент обаче германецът пое изцяло контрола върху мача.

Саша първо спечели четири поредни гейма, с които си осигури преднина в сетовете след 38 минути игра.

Шварцман започна позитивно втората част, печелейки първия гейм, но след това отново нямаше отговор на играта на опонента си.

Зверев спечели всеки един гейм до края, като в нито един случай не позволи на аржентинеца да стигне до точка за пробив. За родения в Хамбург тенисист това беше 13-та титла в кариерата и общо четвърта, която той печели на родна земя.

"Знам, че във финалите трябва да покажеш най-добрия си тенис, за да имаш шанс, така че съм много щастлив от представянето си. Това беше най-добрият ми мач в тези две седмици. Диего е тенисист, срещу когото можеш да изпитваш големи трудности, защото той не допуска грешки от основната линия. Формата ми се подобрява и мисля, че скоро ще съм във върхова форма", сподели Зверев на церемонията по награждаването.

"Саша беше много по-добър от мен днес. Той заслужи титлата си миналата седмица, а днес бе просто перфектен на корта", коментира Шварцман, за когото това бе първа надпревара като член на топ 10 на света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдиньо е с коронавирус
Роналдиньо е с коронавирус
Григор Димитров ще играе на двойки във Виена днес
Григор Димитров ще играе на двойки във Виена днес