НОВИНИ

Военнослужещи от СКСО участваха в многонационалното съвместно учение в Румъния

bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 27.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света
военнослужещи сксо участваха многонационалното съвместно учение румъния

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции участваха в многонационалното учение CARPATIAN EAGLE 2020 в Румъния.

Седемнадесет военнослужещи от 3-та група Специални сили от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) участваха в многонационалното съвместно учение на Силите за специални операции CARPATIAN EAGLE 2020 в Румъния. То се проведе в периода 14-26 септември и в него взеха участие групи от Специалните сили на Албания, Гърция, Република Северна Македония, Турция и Румъния.

По време на учението българските военнослужещи са отработили задачи по тактика в градски условия, огнева, инженерна и медицинска подготовка, и са изпълнили над 40 парашутни скока. Екипът се е обучавал и за планиране и изпълнение на мисия, свързана със залавяне на високо приоритетна цел, блокиране на превозно средство, извикване на близка огнева поддръжка и медицинска евакуация на ранен.

Работата на тимовете от Специалните сили на държавите участнички в многонационална среда и взаимодействието помежду им допринася за повишаване способностите на формированията в реална среда. Едновременните действия улесняват синхронизацията и координацията между балканските държави и способността им за провеждане на съвместни специални операции.

На закриващата церемония са присъствали заместник-началникът на отбраната на Румъния генерал-майор Гюргица Влад, командирът на СКСО на Българската армия генерал-майор Явор Матеев и командирът на Специалните сили на Гърция генерал-майор Георгиус Цицикостас. Ръководството на учението и останалите участници в него са оценили високо работата на военнослужещите от 3-та група Специални сили на СКСО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъди за част от арестуваните след масовия бой на мача Ботев (Пд) - Левски
Присъди за част от арестуваните след масовия бой на мача Ботев (Пд) - Левски
МВнР: България призовава за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах
МВнР: България призовава за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах