НОВИНИ

Българската Коледа дарява живот на нашите деца

Днес е началото на шестата поред благотворителна кампания на Българската национална телевизия „Българската Коледа - подарете надежда на дете в беда", която набира средства за лечението на болни деца и закупуването на медицинска апаратура за нуждаещи се детски клиники. В предишните издания на тази благотворителната инициатива беше подпомогнато лечението на над 300 деца.

българската коледа дарява живот нашите деца
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 01.12.2008
Чете се за: 00:34 мин.
Българската Коледа

Днес е началото на шестата поред благотворителна кампания на Българската национална телевизия „Българската Коледа - подарете надежда на дете в беда", която набира средства за лечението на болни деца и закупуването на медицинска апаратура за нуждаещи се детски клиники. В предишните издания на тази благотворителната инициатива беше подпомогнато лечението на над 300 деца. А набраните тази година средства ще бъдат предоставени на 10 клиники в страната и ще бъдат подпомогнати 33 деца, които се нуждаят от скъпо лечение. В тази връзка в студиото на "Денят започва" гости бяха деца и родители, на които Българската коледа е помогнала.

В студиото разплакана майка сподели, че повече от 10 години се опитвали по всякакъв начин да излекуват хронично заболяване на дъщеря си - юношески артрит, който еволюира с времето. Но това лечение е изключително скъпо, тогава са били подпомогнати от Българската коледа за закупуването на лекарство. По Коледа се случват чудеса, това чудо се случи и на нашето детенце, заяви друг родител, като допълни, че в България още има истински българи и те помагат на нашите деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен ден за борба със СПИН
Световен ден за борба със СПИН
Издателство Просвета представя именити български поети в поредицата Личен избор
Издателство "Просвета" представя именити български поети в поредицата "Личен избор"