НОВИНИ

"Българската Коледа" в помощ на болни деца

Слухът и зрението са двете основни сетива, с които човек възприема околния свят. "Ако тези сетива липсват се получават промени дори в централната нервна система. Тези деца живеят изолирано от своите връстници, което е недопустимо да става във времето, в което живеем", каза проф. Попова подчертавайки важността на тазгодишния фокус на "Българската коледа".

българската коледа помощ болни деца
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 11.12.2013
Чете се за: 00:36 мин.
Българската Коледа

В болница "Царица Йоана" вече 15 години има кохлеарна имплантация. Болницата обаче се нуждае от съвременна техника за да не се подлагат на риск малките деца, тъй като най-добрата възраст за подобни операции е около 1 годинка. За това са нужни много добър микроскоп и много добър анестезиологичен апарат, каза в предаването "Денят започва" проф. д-р Диана Попова от Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна - ИСУЛ".

Слухът и зрението са двете основни сетива, с които човек възприема околния свят. Когато има нормален слух се развива нормална реч от там - и нормално интелектуално развитие и нормална комуникация, нормална интеграция в обществото на чуващите, обясни проф Диана Попова ролята на сетивата. "Ако тези сетива липсват се получават промени дори в централната нервна система. Тези деца живеят изолирано от своите връстници, което е недопустимо да става във времето, в което живеем", каза проф. Попова подчертавайки важността на тазгодишния фокус на "Българската коледа".

Вижте целия разговор с проф. Попова в предаването "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анжела Тонева е подала оставка
Анжела Тонева е подала оставка
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди