НОВИНИ

Ученици от Варна - застъпници на Българската Коледа

Ученици от Варненската Първа езикова гимназия днес станаха застъпници на "Българската Коледа". Те са 17-годишни, но думите им за подкрепа на благотворителната кампания често носят мъдрост и зрялост, в която си струва да се вслушаме.

ученици варна застъпници българската коледа
bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 04.12.2008
Чете се за: 00:38 мин.
Българската Коледа

Николай Илиев - 11 клас, I-ва Езикова гимназия - Варна: "Аз имам лично доверие в тази кампания. За мен това е едно от малкото истински неща, които се правят в България за тези деца, с истинска благотворителна цел, а не просто ей така да се събират пари. Че се знае къде отиват парите, няма да отидат в някой джоб, просто да се прибират, а действително ще отидат при тях."


Десислава Иванова 10 кл. I- ва Езикова гимназия - Варна: "От опит знам, че после тези деца са много щастливи, като получат някакъв малък подарък - това е голям жест за тях и те знаят, че не са забравени.
Ние в училище също имаме инициатива - събираме пари за деца, които са изпаднали в нужда или имат здравословни проблеми."


Катерина Пеева, 10 кл. I- ва Езикова гимназия - Варна: "Не е някаква напразна кауза, можем да помогнем дори и с малко. В смисъл, като сме повече хора, всеки като помогне с малко и се надявам децата да усещат тази помощ и да го оценяват."


Николай: "Говорих с приятели и познати и те всички казаха, че и предните години са пращали есемеси и са "за" с две ръце за тазци кампания - това е нещо хубаво и нещо истинско, което се прави".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС преговаря в Туркменистан за Набуко
ЕС преговаря в Туркменистан за Набуко
Джакпот от два милиона в 6 от 49
Джакпот от два милиона в 6 от 49