НОВИНИ

Бягство в Ропотамо

Любов през празника на вятъра.

бягство ропотамо
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 27.05.2013
Чете се за: 00:47 мин.
Българската Коледа

Любов през празника на вятъра... Романтичните приключения на популярна българска певица и полски мореплавател, срещнали се случайно на устието на Ропотамо..

"Във филма има от всичко по малко. Този, който желае да се посмее, ще намери над какво. Този, който иска да преживее нещо вълнуващо, също ще остане доволен. За онези, които обичат песента, които жадуват за "истинската" любов, също ще се намери по нещо.  Дори за критиците, ако успеят да определят какъв жанр е…" Рангел Вълчанов

Комедия. България, 1973г., 111 мин.

Сценарий: Борис Априлов, Рангел Вълчанов Режисьор Рангел Вълчанов Оператор Атанас Тасев Музика Иван Стайков В ролите: Наталия Маркова, Димитър Ташев, Георги Калоянчев, Константин Коцев, Иван Кондов, Стоянка Мутафова, Григор Вачков и др.

След успешен концерт изчезва популярната певица Лина Димова. Тя заминава за морето, представя се за "няма" и заживява в къщичката на бай Манол, на устието на река Ропотамо. На отсрещния бряг е домът на бай Спиро. Двамата старци са в непрекъсната вражда. Да не остане по-назад, бай Спиро също си намира гостенин. Това е Ян Домбровски — полски мореплавател. Лина и Ян се харесват, излизат на разходки. Идва празникът на вятъра — ден, в който всички хора стават добри. Всички вземат участие в тържествата в близкото селище. Там Лина е разпозната. Ян трябва да замине. Лина остава сама на морския бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълчицата
Вълчицата
Арабската лига с апел към Хизбула
Арабската лига с апел към Хизбула