НОВИНИ

Вълчицата

Омразата се лекува с обич, страхът - с вяра!  Липсата на разбиране и подкрепа от обществото задейства съпротивителни механизми на поведение с цел самозащита.

вълчицата
bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 27.05.2013
Чете се за: 01:02 мин.
Българската Коледа

Омразата се лекува с обич, страхът - с вяра!  Липсата на разбиране и подкрепа от обществото задейства съпротивителни механизми на поведение с цел самозащита. Духовното пречистване отхвърля насилието като метод за промяна. Шансът на младо момиче извън "пътя" е  да опознае и добрата страна на външния и своя вътрешен свят в среда, в която има поне един, уважаващ човешкото достойнство.

Драма. България, 1965г., 85 мин.

Сценарист: Хаим Оливер, с участието на Рангел Вълчанов Режисьор Рангел Вълчанов Оператор Димо Коларов Музика Васил Казанджиев

В ролите: Илка Зафирова, Георги Калоянчев, Наум Шопов, Красимира Апостолова, Антоанета Немска, Георги Черкелов, Илия Добрев, Борис Шарланджиев и др.

Ана с прякор Вълчицата е младо момиче с предизвикателно поведение, което всъщност прикрива нерадостно детство с липса на родители и истински приятели. Нейната прямота и честност я вкарват в остри конфликти с лицемерието и равнодущието на заобикалящите я. Огорчена и подозрителна към всички, тя постъпва в трудововъзпитателно училище за подправяне на биографията си. Появата й нарушава установения с много труд от директора ред. Със свободния си дух тя настройва към неподчинение останалите ученички. Организира нощни партита с алкохол и цигари. Предизвиква пожар и пее италианска естрадна песен. Атмосферата в училището е разстроена. Но самият директор е човек с опит и добра воля. Способен да съчувства, той вижда в момичетата не престъпници, а жертви на обществото и им предоставя сами да решават съдбата си. Те му отвръщат с доверие. С огромно търпение и вяра, той внимателно се опитва да промени Ана и да я върне обратно при хората, от които бяга. В последния разговор с учителите успява да защити достойнството на своите възпитанички и вярата си в тях. Неговите топли човешки чувства помагат на Ана да превъзмогне своето объркване в душата, довело до деструктивна омраза и недоверие към хората, и в същото време да си възвърне своята естествена човешка увереност и самочувствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Бягство в Ропотамо
Бягство в Ропотамо