НОВИНИ

Детско отделение МБАЛ „Пловдив” разчита на помощта на Българската Коледа

И тази година лекарите в Многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив”  разчитат на помощта на  “Българската Коледа”. Благодарение на кампанията неонатологията вече има модерни  кувьози, но сега Детското отделение спешно се нуждае от съвременна апаратура и техника за диагностика.

детско отделение мбал пловдив разчита помощта българската коледа
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 10.12.2008
Чете се за: 00:49 мин.
Българската Коледа

И тази година лекарите в Многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив” разчитат на помощта на “Българската Коледа”. Благодарение на кампанията неонатологията вече има модерни кувьози, но сега Детското отделение спешно се нуждае от съвременна апаратура и техника за диагностика. Тя ще помогне за по – бързото поставяне на диагнози и лечение на децата от цяла Южна България.

В детското отделение на болницата годишно идват за преглед над 6 хиляди деца, като половината от тях се приемат за лечение. Жизненоважни изследвания обаче, често се правят в други отделения на болницата заради липсата на апаратура.

Д-р Анеса Георгиева д.м. – завеждащ „Детско отделение” МБАЛ „Пловдив”: "Отделението ще се радва да получи ехограф, дефибрилатор, монитор, инфузомати, ЕКГ апарат”.

Заради липсата на тази техника, 11-месечната Камелия, която идва от Карлово, преминава за преглед през всички етажи и кабинети на болницата.

Пенка Иванова – майка: „Ходим, чакаме по коридорите, разни други болни, то не стига, че се чудим как да ги предпазим, а и ги събираме там пред пред кабинетите с другите хора”.

Бързото и точно диагностициране, особено при децата, е изключително важно – категорични са лекарите. Те очакват с помощта на „Българската Коледа” да получат животоспасяваща апаратура, за да спестят на малките пациенти и време и страдание.

Д-р Николай Цонев - педиатър: "Няма да се налага деца да излизат извън отделението в други звена на болницата, където да се извършват тези изследвания”.

Майката: „Най – важното е децата да са ни здрави, да имат хубав живот и да са щастливи. По-важно от това няма”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Костов: ДПС да върне мандата
Иван Костов: ДПС да върне мандата
Гергана Грънчарова пред ВСС: Спешно трябва да има окончателни съдебни решения
Гергана Грънчарова пред ВСС: Спешно трябва да има окончателни съдебни решения