НОВИНИ

Строят сцената за "Стената"

Усилена работа кипи на стадион "Васил Левски".

bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 28.08.2013
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Усилена работа кипи на стадион "Васил Левски". Сцената за мегаспектакъла The Wall вече е издигната. Тази вечер започва изграждането и на прочутата стена. Наш екип надникна вътре.
Тази вечер ще бъде положена първата тухла в стената. Тя ще се извиси на височина 12 метра и ще достигне до трибуните. Върху нея ще се появят ефекти, каквито досега не сме виждали на родна територия. Ще има дори експлозия.
"За първи път на стадиона ще има съраунд кули - за звук. Те дават специални ефекти. Един самолет, както има такъв по сценарий, ще мине по стоманено въже и ще се разбие в стената и този звук ще мине като в едно модерно оборудвано кино", каза Иван Несторов.
400 българи участват в подготовката за шоуто, близо 200 техни колеги пристигат със звездната група. Мини градче се изгражда и зад сцената, където музикантите ще се подготвят за концерта. Роджър Уотърс пристига веднага след концерта в Букурещ.
"Ще ходи по места, които го интересуват като гроба на майор Томпсън, среща с ветерани. В петък ще има репетиция с децата", допълни Иван Несторов.
Музиката не е обикновено съчетание на ноти и посланията й достигат по-бързо до хората. Този спектакъл е силно доказателство в тази посока, а Роджър Уотърс добавя и специално послание във всяка държава. Какво ще е българското се пази в дълбока тайна, както и песента, която ще прозвучи само за българските фенове.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова политическа формация БАСТА
Нова политическа формация БАСТА
United Capital е новият собственик на „Доверие
United Capital е новият собственик на „Доверие"