НОВИНИ

"Българската коледа" отново помага на Йосиф от Търнава

"Българската Коледа" за втора поредна година ще даде възможност на 7-годишния Йосиф от врачанското село Търнава да живее с надеждата, че и той някой ден ще проходи като другите деца. Момчето страда от изключително рядка болест на костите, които непрекъснато се чупят. Лечението му трябва да продължи с жизненоважни за него лекарства , за което са нужни средства и през следващата година.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска - Враца
20:01, 13.12.2008
Чете се за: 01:12 мин.
Българската Коледа
българската коледа отново помага йосиф търнава

"Българската Коледа" за втора поредна година ще даде възможност на 7-годишния Йосиф от врачанското село Търнава да живее с надеждата, че и той някой ден ще проходи като другите деца. Момчето страда от изключително рядка болест на костите, които непрекъснато се чупят. Лечението му трябва да продължи с жизненоважни за него лекарства, за което са нужни средства и през следващата година.

Йосиф е само на 7 годинки, и вече е преживял 6 тежки операции на двете крачета, бил е месеци в гипс. Сега е първокласник, но учи вкъщи. Срича думички от буквара, пише числа и смята на сметалото като частен ученик. Страданието го е лишило от детските игри, но е станал търпелив и упорит. Детето приема храбро живота в инвалидната количка и иска да учи, за да знае да лекувам хората".

Малкият Йосиф сам управлява инвалидната количка и прави сложни завои като пилот от Формула 1. Обича да излиза на разходка в градината и да гледа как любимото му коте се припича на слънце. Веднъж го дръпнал за опашката да си поиграе, но си счупил ръката в рамото.

Николай Йосифов, баща: "Той е много зле, много сме притеснени, с него всяка минута е рискова, всяка минута може да си счупи крак, ръка".

От трите деца в семейството Йосиф е най-малкият. Близките му са готови на всичко в битката с коварната болест, но бащата е безработен и парите не стигат за лечението.

Мария Петрова, майка: "Много съм благодарна на Българската Коледа. Сега очаквам отново да ни отпуснат необходимите лекарства за моето дете, те са два вида - единия е растежен хормон, другото е спрей в носа за заякване на костите. Ние не можем да си ги позволим, хормона е прекалено скъп".

Тежките изпитания не са сломили духа и вярата в това изстрадало семейство и те продължават да живеят с надеждата.

Мария Петрова, майка: "Детето ми да прохожда, дори на 15-16-17 години да стане, но да прохожда, това ми е най-голямата мечта, аз заради него се държа на този свят, за него".

Йосиф, 7 г: "Вярвам в Дядо Коледа и искам да ходя".
Първокласникът с библейското име Йосиф вярва, че на Коледа се случват чудеса. И се надява, че добротата и милосърдието на хората ще помогнат на всички нуждаещи се деца да получат най-ценния подарък - здраве!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Станишев коментира напрежението в МВР
Сергей Станишев коментира напрежението в МВР
Арестуваха лекар с 250 лева подкуп
Арестуваха лекар с 250 лева подкуп