НОВИНИ

"Българската Коледа" сбъдва надежди

Коледа наближава и на всички ни се иска да има повече добри новини около нас. Кампанията "Българската Коледа" ще донесе и тази година добри новини на нуждаещите се. В студиото на „Денят започва" гостува доцент Боряна Слънчева - национален консултант по неонатология. Тя изясни кой решава и какви са критериите за одобрение на болниците, отделенията и на децата, които ще бъдат подпомогнати тази година.

българската коледа сбъдва надежди
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 18.12.2008
Чете се за: 00:38 мин.
Българската Коледа

Коледа наближава и на всички ни се иска да има повече добри новини около нас. Кампанията „Българската Коледа" ще донесе и тази година добри новини на нуждаещите се. В студиото на „Денят започва" гостува доцент Боряна Слънчева - национален консултант по неонатология. Тя изясни кой решава и какви са критериите за одобрение на болниците, отделенията и на децата, които ще бъдат подпомогнати тази година.

Доцент Боряна Слънчева, национален консултант по неонатология:
-ц Всяка година в началото на септември започват да се подават заявки от всички болници, които имат нужда от по-специална апаратура, изцяло насочена към грижите и отглеждането на новородените деца и най-вече към рисковите деца. Тези заявки се събират и на специален съвет, на който присъстват лекарите, завеждащи клиники или отделения, които имат желание да получат дарения от „Българската Коледа" и националните консултанти по неонатология и педиатрия взимат решение точно каква апаратура трябва да се закупи. Хубавото на тази инициатива „Българската Коледа" е, че всички неонатологични отделения реално получават една изключително качествена апаратура, с която могат да вършат своята работа отлично.

Подробности ще научите от видеоматериала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Станишев на среща с Жозе Мануел Барозу
Сергей Станишев на среща с Жозе Мануел Барозу
Пътуващата библиотека в Денят започва
"Пътуващата библиотека" в "Денят започва"