НОВИНИ

Седмо издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Това е седмата поред благотворителна инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Тя се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова. Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са администрацията на президента, Българската национална телевизия и Нова телевизия.

седмо издание благотворителната инициатива българската коледа
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 01.12.2009
Чете се за: 02:45 мин.
Българската Коледа

Това е седмата поред благотворителна инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда". Тя се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова. Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са администрацията на президента, Българската национална телевизия и Нова телевизия.

Телефоните на кампанията са отворени. Можете да дарите 1 лев, ако се обадите или изпратите SMS на номер 1117 за всички мобилни оператори, както и на телефон 0900 1117 за фиксираните абонати на Виваком.
Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ.

По традиция на 25 декември 2009 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” се проведе благотворителен спектакъл, който беше осъществен и излъчван на живо от Българската национална телевизия. Режисьор на спектакъла е Маги Халваджиян.

Популярни водещи на БНТ изпълниха любими и известни песни от сцената на народния театър и призоваха за гласуване и дарения за нуждаещите се деца.

Резултатите от тазгодишното издание на кампанията ще бъдат обявени след 31 януари 2010 г.

Ето и дуетите:

1. Йордан Караджов – Искра Ангелова (БНТ)
Песен: “Наследство”

2. Наско Б.Т.Р. – момиченце от “Бон Бон”
Песен: “Елмаз и стъкло”

3. Графа - Юлия Манолова (БНТ)
Песен: Last Christmas

4. Дани Милев – Свобода Маданска (БНТ) + Ели Гигова (БНТ) + Сашо Йовков (БНТ)
Песен: “Приятели”

5. “Бон Бон”
Песен: Песен за играчките

6. Невена Цонева – Григори Недялков (БНТ)
Песен: “Детелини”

7. Миро – Радинела Бусерска (БНТ)
Песен: “Сбогом моя любов

8. Поли Генова – Митко Цонев (БНТ) + Данчо Караджов
Песен: Може би

9. Анелия – Драгомир Драганов (БНТ)
Песен: „Погледни ме в очите”

10. Кристиан

11. Николина Чакардъкова + Андрей Захариев (БНТ)
Песен: ”Ах, къде си мило либе”

* * *

Защо подкрепям инициативата Българската Коледа?


 Юлия Манолова - БНТ

По-страшно от това да видиш дете, което страда, е може би само това да не можеш да му помогнеш. За щастие всеки от нас може да подари надежда на децата, които са я загубили или никога не са я имали. Българската Коледа прави това вече седма година.



 Димитър Цонев – БНТ

Всеки български гражданин трябва да подкрепи тази инициатива, свързана със спасяването на детски живот. Ако всеки дари по 1 лев, децата ни ще бъдат по-здрави и красиви.









 Радинела Бусерска - БНТ

Децата са най-прекрасното нещо в живота ни. Те са ангели, които стъпват по земята. Ако с участието си в Българската Коледа помогна поне на едно дете, ще бъда щастлива. Това ще бъде моят най-желан коледен подарък.








 Наско - БТР

За мен Българската Коледа е начин да помогнем на тези, на които държавата или те самите не могат да си помогнат. Аз и БТР сме горди, че сме част от нея. Нека бъдем малко по-добри и човечни и да зарадваме тези, които не виждат надежда!








 Влади Ампов – Графа


Мисля, че това е една страхотна инициатива и аз я подкрепям напълно. Вече няколко години участвам в Българската Коледа и се възхищавам, че все по-често в България се събират пари за дечицата.








 Николина Чакърдъкова

Казват, че на Коледа мечтите се сбъдват. Нека отворим душите и сърцата си и да съживим мечтите на тези, нашите деца. Да спасим, да помогнем на един човешки живот. Има болести, които могат да се излекуват, стига някой да ти подаде ръка. Аз разбрах какво е да живееш живота си още веднъж, затова сега нека всички заедно да подадем ръка и надежда за живот на тези, нашите деца!




 Невена Цонева

За мен Коледа е един от най-красивите празници. Винаги с нетърпение съм очаквала подаръците на дядо Коледа, защото знам, че всеки път някоя от мечтите ми ще се сбъдне.









 Кристиян

За мен Българската Коледа е благотворителна инициатива, която ми помага и ще ми помага, както на мен така и на много други деца, които се нуждаят от спешна помощ.С огромно удоволствие вземам участие в тази кампания, защото искам както Българската коледа ми помогна за възстановяването и изправянето на костите на краката, така и аз да бъда от полза за събирането на средства,които ще помогнат на много деца с моите и подобни на тях проблеми!



 Дани Милев

Изключително съм мотивиран ,когато мога да помогна особено когато става дума за деца.Не всички имат щастието да израснат здрави в уютен и топъл дом.Затова ако можем да направим поне малко ,така че всички деца да се почувстват здрави в топъл дом ,това би ме направило удовлетворен и щастлив.






 Йордан Караджов

Възпитан съм в Християнските ценности и морал, ето защо чувството за милосърдие и човешки дълг не ми е чуждо.










 Сашо Йовков (БНТ)

Подкрепям Българската Коледа, защото сме човеци.











Ели Гигова – БНТ

Няма нищо по-хубаво от това да превърнеш една детска мечта в действителност, още повече по време на най-светлия християнски празник – Коледа! Моят най-ценен коледен подарък ще бъде да помогна поне малко на децата в нужда, защото те го заслужават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Световният ден за борба със СПИН
Днес е Световният ден за борба със СПИН
Какво представлява Лисабонският договор
Какво представлява Лисабонският договор