НОВИНИ

Българската Коледа в помощ на Михаела

10-годишната Михаела от Велико Търново вярва, че  добрината на хората прави чудеса  по Коледа. Момичето е болно от изключително рядко заболяване, при което костите се чупят дори при най-малкото навяхване. За втора година Михаела е включена в кампанията Българската Коледа. С щедрите дарения тя се лекува с така необходимите  за нея лекарства. Надеждата на семейството на Михаела е, че дъщеря им един ден ще оздравее и ще бъде като другите деца.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева, Велико Търново
19:47, 03.12.2009
Чете се за: 01:02 мин.
Българската Коледа
българската коледа помощ михаела
10-годишната Михаела от Велико Търново вярва, че добрината на хората прави чудеса по Коледа. Момичето е болно от изключително рядко заболяване, при което костите се чупят дори при най-малкото навяхване. За втора година Михаела е включена в кампанията Българската Коледа. С щедрите дарения тя се лекува с така необходимите за нея лекарства. Надеждата на семейството на Михаела е, че дъщеря им един ден ще оздравее и ще бъде като другите деца.

Малката Михаела се родила с крехки и чупливи кости. Детството й преминава в непрекъсното ходене по болници.

Здравка Дончева – майка: „Счупи крак, бедрена кост – два месеца поясно крачолен гипс, един месец раздвижване, ходене по мъките....дефакто при най-лекото падане си чупи костите. В трети клас учебници не носеше, защото заради тежката раница винаги ще има проблеми с прешлените и просто при тежко носене може да се причини фрактура.”

Михаела всеки ден се нуждае от скъпия растежен хормон, който здравната каса не плаща. Благодарение на Българската Коледа всеки ден за детето се случва по едно чудо.

Михаела – дете: „Откакто вземам лекарства се чувствам добре, радостна, мога да играя, мога и да скачам, да тичам и съм като другите деца!”

Михаела е щастлива, защото през последните месеци не отсъства толкова често от училище.

Марина – съученичка на Михаела: „Беше паднала, беше си счупила крака и гръбнака. Давахме й домашните...беше ни много трудно, обаче когато се върна бяхме много щастливи целият клас и я прегърнахме радостно момичетата!”

От кампанията Българската Коледа майката на Михаела е разбрала, че у нас има много добри хора.

Здравка Дончева – майка: „Призивът ми към хората е „можете ли – помагайте!” Все пак децата са бъдещето на България! Помагаме ли на децата си, помагаме на себе си и на България.”
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тестове за смисъла на химиотерапия у нас
Тестове за смисъла на химиотерапия у нас
Концерт на Елтън Джон в София догодина
Концерт на Елтън Джон в София догодина