НОВИНИ

Българската Коледа - Андриан от с. Кортен

12-годишния Андриан от новозагорското село Кортен страда от детска церебрална парализа. Заради заболяването в негов втори дом  се е превърнала специализираната клиника в Момин проход. Рехабилитацията е единственото лечение, което може да помогне на детето да се възстанови. За първи път момчето ще бъде подпомогнато от кампанията "Българската Коледа".

bnt avatar logo
от Десислава Петкова, Стара Загора
19:46, 08.12.2009
Чете се за: 00:45 мин.
Българската Коледа
българската коледа андриан кортен
12-годишния Андриан от новозагорското село Кортен страда от детска церебрална парализа. Заради заболяването в негов втори дом се е превърнала специализираната клиника в Момин проход. Рехабилитацията е единственото лечение, което може да помогне на детето да се възстанови. За първи път момчето ще бъде подпомогнато от кампанията "Българската Коледа".

Процедурите по рехабилитация са ежедневие за Андриан. Почти 9 месеца той прекарва в клиниката в Момин проход. Тук той се учи да чете, пише и смята. Момчето все още се движи много трудно и дните му минават между четири стени. Единственните развлечения са телевизорът и компютърът. Андриан е умно и упорито дете и се гордее, че вече е научил и първото си стихотворение

Андриан:
- Аз съм българче и силна майка мене е родила.

Рехабилитаторите в клиниката полагат много грижи за детето и състоянието му се подобрява. Всеки ден обаче трябва да се плащат по 40 лева, а родителите му нямат толкова пари. Те искат да продължат лечението, за да оздравее синът им и затова разчитат на "Българската Коледа".

Боряна Йорданова, майка:
- Андриан се нуждае от интензивна рехабилитация, значи, за да поддържаме това, което сме постигнали и да продължим да подобряваме състоянието си трябва всеки ден да се рехабилитира, да си прави процедурите.

Като всички деца и Андриан мечтае - да може да ходи и говори и един ден да стане репортер. Затова помоли :ако срещнете Дядо Коледа да му разкажете за неговата мечта.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малдивите - заплашени от потоп
Малдивите - заплашени от потоп
60 години Панагюрско съкровище
60 години Панагюрско съкровище