НОВИНИ

"Българската Коледа" ще помогне на 13-годишния Георги от град Средец

За първи път тази година "Българската Коледа" ще помогне на 13-годишния Георги от град Средец. Момчето е болно от детска церебрална парализа и се нуждае от възстановителни процедури. Семейството вярва, че Георги ще оздравее и разчитат на подкрепата на кампанията "Българската Коледа".   От 13 години рехабилитационният център в "Момин проход" е станал втори дом за Гого и майка му. Освен процедурите момчето тук учи и получава много любов от хората, които се грижат за него.

българската коледа помогне годишния георги град средец
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 16.12.2009
Чете се за: 00:59 мин.
Българската Коледа
За първи път тази година "Българската Коледа" ще помогне на 13-годишния Георги от град Средец. Момчето е болно от детска церебрална парализа и се нуждае от възстановителни процедури. Семейството вярва, че Георги ще оздравее и разчитат на подкрепата на кампанията "Българската Коледа".


От 13 години рехабилитационният център в "Момин проход" е станал втори дом за Гого и майка му. Освен процедурите момчето тук учи и получава много любов от хората, които се грижат за него.

Д-р Ана Стамова - личен лекар на Георги в Бургас: "Интелектът му е запазен. Той е добро дете, учи добре, успехът му е изключителен,
може да пише, да чете."

Майка му разказа, че ако го остави в интернет залата той прекарва целия ден там, защото му е много интересно.

Георги: "Ровя се в интернет, слушам си музика във вибокса и си тегля игри."

Заради заболяването си Георги трудно ходи, не се среща с други деца, но пък има много приятели в интернет и често си пише с тях.

Цанка Василева - майка на Георги: "А имаш ли си гадже, я кажи на журналистите."

Георги: "Да."

Цанка Василева - майка на Георги: "Как се казва гаджето ти?"

Георги: "Меглена."

Цанка Василева - майка на Георги: "Много ли я обичаш?"

Георги: "Да."

Цанка Василева - майка на Георги: "Споделена любов ли е?"


Георги: "Ами...да."

Заболяването на Гого изисква ежедневна рехабилитация, необходими са и много пари. С надеждата, че ще й помогнат майката на момчето се обърнала към "Българската Коледа".

Цанка Василева - майка на Георги: "Много се зарадвах, развълнувах се, когато ми се обадиха, дори се разплаках. Не повярвах, че може да се случи, но явно, че наистина на Коледа стават чудеса... Дори настръхвам в момента като ви говоря."

13-годишният Гого помоли всички хора чрез "Българската Коледа" да помогнат и на любимата му Меглена, която също като него се лекува в Момин проход.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес ще бъде открита конференцията  Интеграция на имигрантите в България
Днес ще бъде открита конференцията "Интеграция на имигрантите в България"
Ученици от Пловдив помагат за лечението на Михаела от Смолян
Ученици от Пловдив помагат за лечението на Михаела от Смолян