НОВИНИ

Учениците от Дупнишкото село Джерман, застъпници на Българската Коледа

Сега ще ви разкажем за учениците от Дупнишкото село Джерма, застъпници на Българската Коледа. За тези деца е напълно нормално да помогнат на свой  връстник, въпреки че семействата на много от тях едва оцеляват в кризата.

bnt avatar logo
от Зоя Велинова
17:57, 17.12.2009
Чете се за: 00:52 мин.
Българската Коледа
учениците дупнишкото село джерман застъпници българската коледа
Снимка:

Сега ще ви разкажем за учениците от Дупнишкото село Джерма, застъпници на Българската Коледа. За тези деца е напълно нормално да помогнат на свой връстник, въпреки че семействата на много от тях едва оцеляват в кризата.

“Състраданието е най-възвишената добродетел, която краси човешката душа” - е казал древен мислител-философ. Затова и в невинната детска душа е толкова лесно да си намерят място обичта и милосърдието.


Третокласник: "През моите очи има много голяма полза от Българската Коледа. Помогнала е на много деца - на 400 деца и на 90 клиники."

Момиче: "И трябва да изпращаме много SMS-и, да ходим на благотворителни концерти, да организираме тържества, за да им помагаме."


Всяка година по Коледа в семействата на учениците се правят сладкиши. Организират се базари и спечелените пари се даравят за болните деца.

Момченце: "Моята майка също ще направи сладкиш и аз съм доволен, че ще помогна на детенце в беда."


Момиченце: "Знам, че тези пари, които сега ще съберем, ще отидат за едно тежко болно дете в Дупница да му помогнем."

Миналата Коледа по този начин децата са събрали макар и малка част от парите за скъпа операция на свой връстник в Германия. Радват се, че той вече е здрав и е сред тях.


Момче: "Аз знам, че и парите от благотворителните концерти отиват за болните деца. Аз и моята майка в понеделник ще отидем на такъв концерт в град Дупница и по този начин ще помогнем."

Момиченце: "На мен ми е мъчно за болните деца. Всяка Коледа ние, децата и родителите, изпращаме по 1 SMS за Българската Коледа, за децата."

Момиче: "На Коледа се случват чудеса. Нека да помогнем на тези деца."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фермерски протест пред Елисейския дворец
Фермерски протест пред Елисейския дворец
Споразумението в Копенхаген под въпрос
Споразумението в Копенхаген под въпрос