НОВИНИ

Милен от Шабла очаква помощ от "Българската Коледа"

Най-важното, което си пожелаваме на светли празници е здравето. И тази Коледа едно 13-годишно момче от Шабла мечтае за приказка с щастлив край-  да оздравее, за да кара колело заедно с другите деца. Милен страда от  нефротичен синдром. Кампанията „Българската Коледа” ще дари средства за безплатни лекарства.

милен шабла очаква помощ българската коледа
bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 18.12.2009
Чете се за: 01:19 мин.
Българската Коледа
Най-важното, което си пожелаваме на светли празници е здравето. И тази Коледа едно 13-годишно момче от Шабла мечтае за приказка с щастлив край- да оздравее, за да кара колело заедно с другите деца. Милен страда от нефротичен синдром. Кампанията „Българската Коледа” ще дари средства за безплатни лекарства. Родителите на Милен живеят само от пенсиите си и вярват, че има много добри хора, които ще помогнат на болните деца.

13-годишният Милен от Шабла мечтае за коледна приказка с щастлив край - да оздравее и да кара колело като другите деца. Милен страда от нефротичен синдром. Чрез кампанията „Българската Коледа” за детето отново ще се дарят средства за безплатни лекарства. Родителите му живеят само от пенсиите си и вярват, че има много добри хора, които ще помогнат на болните деца.

Един от любимите предмети на Милен е биологията. И макар че често се налага да отсъства от училище, с помощта на съучениците си успява да навакса учебния материал.

Дарина Давидова, учител по биология в СОУ „Асен Златаров”-Шабла:
– Милен е едно слънчице, едно изключително трудолюбиво дете, което по никакъв начин, дори аз самата много често се чудя как успява да се справи.

Живко, съученик на Милен:
– Това, че е болен не го различава – учи нормално, държи се нормално, говори нормално, не се отделя.

Вече 11 години Милен лекува заболяването си, но все още не може да приеме, че не трябва да кара колело например.

Милен Дроснев:
– Аз по принцип не се сдържам на едно място и постоянно нанякъде или ходя или през лятото бягам, колело, въобще не се спирам. И всъщност това излиза че е вредно.

Бащата на Милен е пенсионер, преди години майката е загубила зрението си и преживяват само с пенсиите.

Иван Дроснев, баща на Милен:
– Благодаря на Българската Коледа, защото ако не е тя ние просто не можем да използваме това лекарство и не знам дали можем да продължим живота на детето, ако го няма това лекарство.

За да оздравее Милен, семейството разчита на благородството на българина – да помага, на тези, които имат нужда.

Йорданка Дроснева, майка на Милен:
– Трябва да знае целия български народ, че ако не са те, тези хора да даряват даже по 1 левче, няма да я има Българската Коледа в България, а това е за нас родителите огромна помощ.

Милен:
– Най-важното, което искам е да оздравея и искам по нататък да се реализирам, да стана кинезитерапевт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Думите на годината - президентът Георги Първанов специален гост на   Панорама
Думите на годината - президентът Георги Първанов специален гост на "Панорама"
Учениците на Гюзелев пеят в негова чест
Учениците на Гюзелев пеят в негова чест