НОВИНИ

БДЖ с подарък за Антоний от Българската Коледа

Не само финансовата подкрепа е важна за тези деца. Един жест, който не коства много усилия се оказа много важен за 8-годишния Антоний Спасов. Той сбъдна мечтата си да кара влак. Това стана възможно, след като преди седмица "По света и у нас" излъчи репортаж за детето, на която "Българската Коледа" помага за четвърта година. Тогава от БДЖ се свързаха с редакцията ни и предложиха да осъществят мечтата на малкия Антоний.

bnt avatar logo
от Милен Кирилов
19:59, 26.12.2009
Чете се за: 00:49 мин.
Българската Коледа
бдж подарък антоний българската коледа
Снимка:

Не само финансовата подкрепа е важна за тези деца. Един жест, който не коства много усилия се оказа много важен за 8-годишния Антоний Спасов. Той сбъдна мечтата си да кара влак. Това стана възможно, след като преди седмица "По света и у нас" излъчи репортаж за детето, на която "Българската Коледа" помага за четвърта година. Тогава от БДЖ се свързаха с редакцията ни и предложиха да осъществят мечтата на малкия Антоний.

Антоний кара влака като машинист:
- Откъде ти е по-интересно да гледаш влака, отвътре или отвън?
- Отвътре! Защото гледам релсите... Ето тук минават хора и за това трябва да знаят, че минава влак и за това машиниста свири!

Болното от бъбречна недостатъчност момче бленувало да бъде машинист още докато бил на 3 годинки. С времето хобито му да си играе с влакове, релси и гари се превърнало в мечта, която на Коледа се превърна в реалност:

Дафина Джурова - баба на Антоний:
- Сутрин със ставането и вечер с лягането питаше кога ще пътува с влака! Това му е сбъднатата мечта, сега остава другата. Трансплантацията... и да си бъде вече напълно пълноценен!

Бъдещият машинист Тони получи и уникален холандски подарък от железничарския синдикат.

Йордан Манов - председател на Синдиката на локомотивния персонал:
- Ще те чакаме да станеш машинист и да станеш като тези батковци!

След като се справи отлично с бъдещите си служебни задължения, Тони се отправи към бъдещето. Което заслужава! Да бъде здрав и разбира се щастлив!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силата на човешката съпричастност
Силата на човешката съпричастност
Хубавото време затвори ски пистите
Хубавото време затвори ски пистите