НОВИНИ

"Българската Коледа" събра 2 млн. и 300 хил. лева за нашите деца

Инициативата "Българската Коледа" събра до момента около 2 млн. и 300 хил. лева за болни деца и нуждаещи се от апаратура детски отделения в страната. Само по време на снощния концерт в подкрепа на кампанията, чрез обаждания и SMS бяха добавени 315 000 лева.За набирането на средствата помогнаха едни от най-популярните български изпълнители, които взеха участие в традиционния концерт в Народния театър "Иван Вазов", който можете да видите тук.

българската коледа събра млн 300 хил лева нашите деца
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 27.12.2008
Чете се за: 00:31 мин.
Българската Коледа

Инициативата "Българската Коледа" събра до момента около 2 млн. и 300 хил. лева за болни деца и нуждаещи се от апаратура детски отделения в страната. Само по време на снощния концерт в подкрепа на кампанията, чрез обаждания и SMS бяха добавени 315 000 лева.

За набирането на средствата помогнаха едни от най-популярните български изпълнители, които взеха участие в традиционния концерт в Народния театър "Иван Вазов".

Благодарение на кампанията тази година 33 болни български деца ще получат помощ за скъпоструващо лечение. Останалите средства пък ще бъдат използвани за купуването на съвременно медицинско оборудване за детските отделения на болници от цялата страна.


11 662 026 лв. са събрани по време на предишните пет издание на „Българската Коледа". Досега инициативата е помогната на над 300 деца. Напомняме ви, че за да дарите 1 лев на дете в беда, можете да изпратите SMS на телефон 1117 или да се обадите на 0900 11 17 до 1 януари 2009 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската православна църква отбелязва  Стефановден
Българската православна църква отбелязва Стефановден
Деца от Неделино подкрепиха Българската Коледа с концерт
Деца от Неделино подкрепиха Българската Коледа с концерт